FNV säger att höftbilden av Uber är varmluft och gör balans på. Förarna måste arbeta femtio till sextio timmar i veckan för att få slut. Många förare talar nu också om modern slaveri. Uber rullade också ut sitt klassklasssystem förra året. Förarna lockas med högre priser, men för att upprätthålla de höga priserna tvingas de faktiskt arbeta dag och natt.

Enligt pressofficer Socialer Nederland Yvette de Vries hade Uber-föraren i genomsnitt 8,50 euro per timme kvar att leva på under de '' goda '' tiderna. Uber gick offentligt för ett år sedan med sin egenskapade bild av hip och innovativ. Tidigare verkställande direktör och grundare Travis Kalanick gjorde cirka 3 miljarder dollar förra året genom försäljning av aktier.

IPO

Uber-företaget offentliggjordes för ett år sedan och FNV gör balansen på. Där Uber äger cirka 6 miljarder dollar i denna korona-kris väntar hjälp för många Uber-förare.

”Det finns ingen anledning att festa med Uber-förarna. Till skillnad från Uber har de ingen ekonomisk buffert och har allvarliga hälsorisker och säkerhetsrisker, ”sa Amrit Sewgobind, direktör FNV Flex och efterlevnad.

FNV: s forskning visar att nästan 80 procent av Uber-förarna tror att Uber inte vidtar tillräckliga säkerhetsåtgärder under denna koronakris. Tre fjärdedelar av Uber-taxichaufförer förväntar sig att sluta inom ett år och de flesta förare har en finansiell buffert på bara en och en halv månad. Priserna för taxiresorna hålls medvetet låga av Uber för att ta över taximarknaden. 

"Taxichauffören påverkas särskilt av detta, men när Uber har monopol, priserna går upp och konsumenten betalar också ett mycket högre pris för en åktur," sade Sewgobind.

sewgobind: 'Ju längre Uber är aktiv, desto tydligare ser du att de agerar som arbetsgivare. De bestämmer hastigheten på en taxiresa och när och vilka resor en förare får köra. Men nu när förarna inte har några inkomster lämnar Uber dem till sina egna enheter. FNV ser bara en lösning: verkställighet på falskt självständigt arbete. Uber betraktas som en arbetsgivare, precis som i England och nyligen i Frankrike.

utsikter precis som svart

Enligt FD vid Uber the syn svart. Omsättningen minskade med 80% jämfört med förra året. Taxi-appen skär 14% av arbetskraften. Det är 3700 XNUMX anställda. Uber hade de största tillväxtplanerna i Europa. 

I februari förra året meddelade företaget att det skulle flytta till Tripolis Park nära Amsterdams Zuidas nästa år, där det kan rymma tre tusen människor. Det europeiska huvudkontoret rymmer nu cirka 1500 personer. Uber-talet besvarar inte frågan om flytten kommer att sätta flytten i vänt.

Läs också: Uber-föraren Rajesh Jayaseelan dog av koronaviruset

i genomsnitt € 8,50 per timme
Utskriftsvänlig, PDF och e-post