Mobility as a Service (MaaS) är en stor förändring från mobilitet som vi känner och upplever den nu. För det måste vi titta på rörlighet annorlunda, och nu mer än någonsin under denna koronakris. KNV, CROW och Ministeriet för infrastruktur och miljö kommer att organisera tre kunskapskaféer om Mobility as a Service (MaaS) år 2020. Det första digitala mötet onsdagen den 24 juni, organiserat av CROW, undersöker konsekvenserna av koronakrisen för MaaS och beteendeförändringar.

En serie kunskapskaféer i syfte att inte bara titta på rörlighet annorlunda, utan också kunna göra andra val, se nya trender och lära av bästa praxis. Varje kunskafé i serien kommer att belysa en annan aspekt av rörlighet. Som en vanlig tråd följer vi lärdomarna från det förflutna, det nuvarande och vi arbetar tillsammans för ett framtidsbestämt rörelsessystem. Med beteendeförändring som det centrala temat i denna första utgåva.

Välkommen till den nya världen

Beteendeförändring i rörlighet är svårt och tar små steg. Men externa faktorer som koronaviruset kan ha en gynnsam effekt i vissa situationer. Mobilitet hanteras annorlunda. Där arbetsgivare brukade vara motvilliga att arbeta hemifrån kan vi inte längre bo utan det. Och detta anses nu vara "normalt" i denna nya värld.

redan ett glimt

Matthijs Dicke - som arbetar på Goudappel Coffeng - ger redan en inblick i beteendeförändringar inom rörelsefältet och vad som är nyckeln till att framgångsrikt bygga ett framtidssäkert mobilitetssystem.

Vill du också veta hur beteendeförändringsrörlighet kan tillämpas på MaaS eller vilka möjliga konsekvenser korona har för MaaS-koncept? Då vill vi träffa dig den 24 juni! Du kan registrera dig via detta länk.

Läs också: Politik undersöker om MaaS bidrar till 1,5 miljoner samhället

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post