Holländarna väljer massor för en båttur som ett alternativ till utlandsresan. Detta är slutsatsen från online-båtuthyrningsplattformen Barqo baserat på rekordantalet reservationer. De anslutna båtägarna drar nytta av hyrestoppen.
På grund av den beräknade värmebölgen för de kommande dagarna finns det redan en brist på tillgängliga hyrbåtar i vissa seglingsområden.

Trots det avslappnade reserådet för de flesta europeiska länder väljer en stor del av holländarna en semester i sitt eget land. Detta framgår av forskning från Nederländska byrån för turism och konventioner (NBTC). Hälften av holländarna kommer inte åka på sommarlov de närmaste månaderna, två av fem holländare som har semesterplaner kommer att resa på semester i sitt eget land, enligt NBTC.

Thijs Janssen, grundare av utegrill: Det faktum att många holländare föredrar en semester i sitt eget land är omedelbart synligt i antalet hyresförfrågningar. Antalet reservationer är för närvarande två och en halv gånger högre än förra året. Båtägare hyr ut sin jolle, segelbåt och motorcruiser snabbare än någonsin. Det är slående att där normalt sett mest intresse går till dagsutflykter i närheten av Amsterdam och Loosdrecht, fler och fler människor väljer en flerdagars resa på sjöarna och dammarna i Friesland. '

I Nederländerna har inget generellt förbud mot båtliv utfärdats av regeringen. Det är därför tillåtet att segla, under förutsättning att RIVM: s riktlinjer följs. Till exempel är det endast tillåtet att segla som en individ, familj eller hushåll och måste hållas minst 1,5 meter bort.

Läs också: 38 dagars tågtrafik i Geldermalsen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
WhatsApp oss!
Har du ett tips eller en kommentar till redaktören?
Du kan också använda Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Skicka ett meddelande till oss på: + 316-14792746
WhatsApp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post