Med införandet av det nya flamländska taxidekretet i början av året rullades den röda mattan ut för Uber. Antwerpen, Gent och Leuven stödde koalitionen #TrueCostofUber i ett öppet brev. Denna koalition hävdar att Uber måste förbinda sig att bli 2025% utsläppsfritt 100 och köra minst 2030% delade åk 50. Även om Uber varit aktiv i Bryssel i flera år har han ännu inte fått fotfäste i Flandern. 

ytterligare ett slag för taxisektorn

Fackförening ABVV / BTB säger att efter det nya taxibeslutet och koronakrisen, vars konsekvenser i taxisektorn gradvis blir synliga, beslutade vissa stora städer att träffa taxisektorn igen och öppna sitt territorium för Uber och liknande företag. Under mottoet om en mobil och utsläppsfri stad kastas en hel sektor i kaos, med en enorm ökning av taxibilar och därmed ännu livligare gator och mindre kvalitetsresor för kunderna som ett resultat.

På grund av sin aggressiva prissättningspolicy störs taximarknaden oavsett Uber. Riktiga taxichaufförer, egenföretagare och tjänstemän är offer för detta. BTB uppger att även om det inte ännu finns ett monopol så kommer kunderna också att se priserna för en åka gå upp, även om det fortfarande finns ett monopol. Och UBER-föraren får en allt mindre andel av pajen, eftersom det finns ett behov av att tjäna vinst. Ankomsten av Uber ger inget mervärde för någon, inte för kunderna och verkligen inte för taxisektorn.

BTB fortsätter att stå upp för taxisektornr

BTB har skandaliserat att Uber välkomnas i städer där "progressiva" partier (särskilt sp.a och Groen) står vid ratten. BTB kommer därför inte att misslyckas med att göra dessa "progressiva" partier stör och kräver att de tydligt erkänner färg. Så länge Uber inte tar sitt ansvar, inte följer reglerna och behandlar sina anställda på rätt sätt kommer han att hitta BTB på väg. De kommer att fortsätta att stå upp för taxinäringen och dess anställda och kommer att fortsätta kämpa mot Ubers orättvisa konkurrens.

Läs också: Självskapad höftbild av Uber är varm luft

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post