Med förvärvet av Autocab, ett internationellt aktivt taxi- och hyrbilsprogramvara i Manchester, Uber Technologies Inc. också kunna betjäna marknaden utanför de stora städerna i Storbritannien (och i andra länder) via taxibolag. Som ett resultat förväntar sig Uber att marknaden ska växa till 170 områden istället för de nuvarande 40 största städerna. Uber förväntar sig att taxichaufförer vill utnyttja "ytterligare intjäningsmöjligheter." Autocab förblir i stort sett oberoende, säger företagen i ett uttalande.  

Uber är detta förvärv med taxiföretag bilhytt gick med på, så att taxichaufförer också kan använda Uber-nätverket utöver det egna taxiföretaget. Autocab, som redan är aktivt i 30 länder, gjorde bara ett internationellt framsteg. Företaget, under ledning av Safa Alkateb, har alltid uttryckligen profilerat sig som en partner i taxisektorn. Därför anser en välutbildad brittisk konsult inom taxisektorn att denna övertagande kommer att förorsaka dåligt blod på ett stort antal taxiföretag - som ibland konkurrerar hårt med Uber. Ett antal Autocab-kunder kommer att känna sig "svikade" genom detta förvärv. Han förväntar sig också att "ganska många" taxiföretag letar efter ett annat bokningssystem.  

Uber och Autocab betonar å andra sidan att förvärvet och integrationen av Uber i Autocab garanterar dem ytterligare inkomster. Uber har också lovat Autocab för att finansiera utvidgningen av taxisjukvarussystemet. Förresten, i städer där Uber redan är aktivt, till exempel London, sker inte integrationen.

"Varje månad öppnar tusentals människor Uber-appen på platser där företaget inte verkar för att försöka ta en resa," sade Uber i ett uttalande. Detta är anmärkningsvärt eftersom Uber inte har lagt till en ny plats i Storbritannien sedan 2016 och till och med företagets extremt lukrativa driftlicens för London är i riskzonen eftersom företaget enligt licensmyndigheten Transport for London (TfL) inte är i en ”säker och pålitlig sätt ”kan fungera.

Läs också: Domare beslutar Uber-förare i högsta domstolen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Tidning för persontransport
läs i Magazine Passenger Transport
Utskriftsvänlig, PDF och e-post