En domare i Kalifornien har beviljat statens begäran om ett preliminärt förbud för att förhindra Uber Technologies Inc och Lyft Inc från att registrera sina förare som egenföretagare i stället för anställda. Domaren Ethan Schulmans dom i San Francisco Superior Court är ett nederlag för taxiföretagen när de försvarar sig mot en stämning den 5 maj av statsadvokaten Xavier Becerra och städerna Los Angeles, San Diego och San Francisco. 

ENLIGT Reuters kommer Uber och Lyft har anklagats för brott mot en ny statlig lag som kräver att företag klassificerar anställda som anställda om de bestämde hur anställda gjorde sina jobb, eller om arbetet var en del av deras normala verksamhet.

överväldigande sannolikhet

I domstolsbeslutet som anklagade företagen för `` förlängd och brutal vägran '' att följa statlig lagstiftning, sa Schulman att klagandena demonstrerade med `` överväldigande sannolikhet '' att de olagligt anställde Uber och Lyft-klassificerade förare. anges.

"Detta är en rungande seger för tusentals Uber- och Lyft-förare som arbetar hårt - och, i denna pandemi, i risk varje dag - för att försörja sina familjer," säger Mike Feuer, advokat i Los Angeles, i ett uttalande. .

Schulman har försenat verkställigheten av sin order med tio dagar för att möjliggöra överklagande, vilket Lyft sa att det kommer att göra. Enligt en Lyft-talesman vill förare inte vara anställda. Lyft i ett uttalande. 

Läs också: Gratis spel för social exploatering och Uber i Antwerpen 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Uber
Utskriftsvänlig, PDF och e-post