100% elektrisk körning. Verklighet eller dröm? Zeeuw & Zeeuw räknade ut det. Med ett överraskande resultat som resultat. Inte mindre än 28% av respondenterna anger att de aldrig kommer att köpa en 100% elbil. Zeeuw & Zeeuw, en av de 10 största bilhandlarna i Nederländerna, genomförde en undersökning bland 2020 40.000 privatkunder under perioden juli - augusti 100 för att ta reda på om 3.600% elkörning är en verklighet eller en dröm. Med över XNUMX svarande kan representativiteten för denna undersökning kallas hög.

”Med sin breda varumärkesportfölj har Zeeuw & Zeeuw definitivt möjlighet att möta den förändrade mobilitetsbehovet. Kunskapen i utställningsrummen finns och möjligheterna att uppleva 100% elektrisk körning finns i överflöd vid Zeeuw & Zeeuw, enligt Jan Hofstede, VD Zeeuw & Zeeuw. Ändå uppstod den pressande frågan för oss, baserat på idén om den ultimata privata kunden för dessa 100% elektriska fordon. Är det en dröm eller verklighet? I slutändan är det kunden som bestämmer detta ”.

Resultatet av undersökningen
”Resultatet av undersökningen var förvånande för oss, säger Marco Ligtelijn, direktör Zeeuw & Zeeuw Renault. Visst resultat när det gäller köpmotivation, invändningar och inköpsperioden för en elbil ger oss en annan bild än vi hade i åtanke. Ett bra väckarklocka som visar att regeringar och tillverkare hittills inte har övertygat privata kunder om behovet av 100% elektrisk körning. Detta är en stor utmaning ”.

Undersökningens struktur
Zeeuw & Zeeuw har valt att inte inkludera kundvyer om andra drivlinor som PHEV, HEV och väte i undersökningen. Baserat på kön och åldersgrupp startade Zeeuw & Zeeuw forskning om medvetenhet, överväganden, invändningar och motivation för 100% elektrisk körning. Slutligen den förväntade perioden då 100% elektrisk körning är i sikte för respondenterna.

Läs också: Taxisektorn i Gent får ett års nåd för elektrifieringsbilar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
taxichauffören löser sig med en Tikkie i Pitane Driver App
Utskriftsvänlig, PDF och e-post