Ryanair, det största flygbolaget i Europa, släppte nyligen sitt (reviderade) vinterschema. På grund av ökade flygrestriktioner som införts av EU: s regeringar har flygresor till och från stora delar av Centraleuropa, Storbritannien, Irland, Österrike, Belgien och Portugal begränsats kraftigt. Som ett resultat sjönk terminsbokningarna något i oktober men minskade avsevärt i november och december. Med tanke på dessa minskade bokningar och Ryanairs plan att arbeta med 70% belastningsfaktor har Ryanair ytterligare minskat sitt vinterschema (november - mars) från 60% till 40% från föregående år. 

Ryanair förväntar sig att behålla 65% av sitt vinterruttnät, men med minskade frekvenser. Förutom att stänga baser i Cork, Shannon och Toulouse på vintern, har Ryanair aviserat betydande nedskärningar av basflygplan i Belgien, Tyskland, Spanien, Portugal och Wien. Med denna kraftigt reducerade vinterkapacitet och belastningsfaktor på cirka 70% förväntar sig Ryanair nu att helårstrafiken kommer att sjunka till cirka 21 miljoner gäster, även om detta direktiv kan nedgraderas ytterligare om EU: s regeringar anländer i vinter hantera ännu sämre flygresor och införa fler lockdowns. Ryanair rapporterar detta på sin webbplats.

Michael O'Leary, Ryanairs VD, sa:

”Vi har fortsatt att utöka vår kapacitet i september och oktober för att återspegla både marknadsförhållanden och förändrade statliga restriktioner, med målet att upprätthålla en 70% beläggningsgrad, så att vi kan spela oavgjort och minimera förluster. Medan Covid-situationen fortfarande är volatil och svår att förutsäga, måste vi nu minska vår trafikprognos året runt till 38 miljoner gäster. Medan vi djupt beklagar dessa nedskärningar i vinterplanerna har de tvingats på oss av regeringens dåliga förvaltning av EU: s flygresor. Vårt fokus förblir på att hålla ett så stort schema som vi kan använda klokt för att hålla våra flygplan, våra piloter och vår kabinpersonal uppdaterade och i service samtidigt som vi minskar antalet jobb. Med tanke på omfattningen av dessa nedskärningar är det oundvikligt att vi i vinter kommer att genomföra mer obetald ledighet och arbetsdelning i de baser där vi har kommit överens om att minska kortare arbetstid och löner, men detta är ett bättre kortsiktigt resultat än massiva jobbnedskärningar. Tyvärr kommer det att finnas fler uppsägningar på det lilla antalet kabinbesättningsbaser, där vi fortfarande inte har något avtal om arbetstid och lönesänkningar, vilket är det enda alternativet. Under tiden uppmanar vi alla EU-regeringar att omedelbart och fullständigt anta Europeiska kommissionens trafikljussystem, som möjliggör säker flygning mellan EU-stater på regional basis (utan bristfälliga reserestriktioner) för dessa länder och regioner i Europa. Europa, som kan visa att deras Covid-fall är mindre än 50 per 100.000 invånare ”.

Läs också: Ryanair har förlängt avgifter för eliminering

WhatsApp oss!
Har du ett tips eller en kommentar till redaktören?
Du kan också använda Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Skicka ett meddelande till oss på: + 316-14792746
WhatsApp
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
programvara för taxibolag
taxichauffören löser sig med en Tikkie i Pitane Driver App
Utskriftsvänlig, PDF och e-post