Minister van Nieuwenhuizen (infrastruktur och vattenförvaltning) har gett grönt ljus för BSO-bussen (efterträdaren till Stint) på allmän väg. Cora van Nieuwenhuizen meddelade nyligen detta i ett brev till representanthuset och i regeringstidningen. I början av oktober indikerade ministern att vårdbussen utanför skolan uppfyllde alla villkor och skulle kunna tillåtas på vägen snabbt. Föregående Stint togs av vägen 2018, efter en allvarlig olycka med ett tåg i Oss. 4 barn dödades. 

Fordonet av märket Sint, typ Stint-buss betecknas som en speciell moped. Instruktionen innebär att speciella mopeder av märket Stint, typ Stint Bus, får användas i trafiken i enlighet med de regler som gäller för dessa fordon och deras förare.

Användare måste informeras aktivt på nederländska om användningen av fordonet av typen Stint Bus på vägen, inklusive hur fordonet ska hanteras och vilka regler från 1990 års trafikregler och trafikskyltsregler. För detta ändamål erbjuds en utbildning i körförmåga som ska följas av användaren. 

De Buss utanför skolan har en maximal bygghastighet på 17 km i timmen och har 10 platser. BSO-bussen används främst i barnomsorg. Användarna av fordonet av typen Stint Bus informeras uttryckligen om risken för överbelastning, genom indikationer på fordonen och via bruksanvisningen och utbildning i körförmåga.

Läs också: Kritisk SWOV-rapport om BSO-bussen, den nya Stint

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Du kan också använda Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Skicka ditt meddelande till: + 316-14792746
WhatsApp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post