Från och med den 1 januari 2021 kommer 30 km i timmen att vara den allmänna regeln på Bryssels gator. Det finns dock vissa strukturerande axlar som är ett undantag från Stad 30. Där är hastigheten begränsad till 50 eller 70 km / h, vilket särskilt anges. I bostadsområden är maximal hastighet 20 km / h. Idag gav Brussels Mobility en digital presskonferens och mer information om planerna. Brussels Mobility vill informera befolkningen väl. City 30 inleder en ny era för rörlighet

Att köra högst 30 km i timmen nästan överallt, vilket har stora fördelar för alla. Mer trafiksäkerhet, färre allvarliga olyckor, mindre buller och en bilfri stad. City 30 innebär potentiellt färre trafikolyckor med alla dess dramatiska konsekvenser. Alla trafikanter måste följa hastighetsgränsen, inklusive bussar, cyklister och skotrar. Polisen kommer att utföra kontroller från och med den 1 januari 2021 och påföljder kommer att införas för brott mot motorvägskoden.

Syftet är inte att ”blixta alla” utan att uppmuntra trafikanter att spontant följa 30 km / h. Det är därför otaliga informations- och medvetenhetskampanjer inrättas. Ändå är den förtryckande aspekten också viktig så att kontrollerna stärks.

Bryssels mobilitet

Vid 30 km / h ökar synfältet. Föraren ser korsande fotgängare, cyklister och andra fordon bättre. Dödsrisken för fotgängare är fem gånger högre vid 5 km / h än vid 50 km / h. I bilen är risken (för förare och passagerare) att dödas eller allvarligt skadas 30% vid 15 km / h och 30% vid 45 km / h. Minska hastigheten från 50 till 50 km / h halvor bullerstörningar orsakade av vägtrafik. Mellan 30 och 2,5 dB (A) beroende på vägytan.

Läs också: Högsta hastighet på 30 km / h på Bryssels gator

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post