Sedan 2010 har de maximala taxorna för taxitransporter indexerats årligen. Detta görs på grundval av National Tariff Index (LTI). För 2021 visar beräkningen en LTI på 0,91%. Detta innebär att de fasta beloppen, beloppen per kilometer och beloppen per minut ökas med detta. Detsamma gäller för den ränta som transportören, om överenskommen med konsumenten, kan ta ut för väntetiden i början av resan.

Om taxiföretag väljer att justera sina priser på grundval av de nya (indexerade) maximipriserna kan detta resultera i efterlevnadskostnader, såsom att taxametern justeras, ladda ner och fylla i nya priskort och byta ut priskort inom och utanför. taxin. Om alla taxibolag utför dessa åtgärder är de totala kostnaderna 861.000 21,00 euro. Detta skulle uppgå till XNUMX € per taxifordon.

samråd

Med hjälp av internetkonsultation alla fick möjlighet att svara på ett utkast till detta system. Detta överensstämmer med artikel 106 i Passenger Transport Act 2000, som informerar de myndigheter som nämns där om början på internetkonsultationen. I ett svar har resenärsföreningen Rover rådgivit positivt om detta schema, eftersom det är i linje med LTI-systemet. 

Svaret från Royal Dutch Transport (KNV) argumenterar för indexering med det så kallade NEA-kostnadsutvecklingsindexet, eftersom det skulle vara mest skräddarsytt för taxibranschen och för att avskaffa de lagstadgade högsta räntorna eftersom de inte skulle passa med en liberaliserad marknad.  Det bör betonas att de maximala biljettpriserna inte gäller kontrakttransporter och taxitransporter som erbjuds till en fast pris per förväg som avtalats i förväg med resenären. Systemet träder i kraft den 1 januari 2021.

Läs också: Association Rover väljer Saskia Mound-stol

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post