Det pågår för närvarande hårda diskussioner om att dussintals flygningar kommer in i vårt land varje dag från Storbritannien, medan situationen där är kritisk. I ett brev till underhuset skriver ministeren för infrastruktur och vattenförvaltning att regeringen är orolig för de ökande infektionerna och mutationerna av viruset. Hon informerar om de ytterligare åtgärder kabinettet vidtar för att ytterligare begränsa riskerna med virusimporten genom internationella resor från Storbritannien och Sydafrika. Situationen i Irland kräver också ytterligare åtgärder.

Från och med fredagen den 15 januari 00:01, förutom det obligatoriska negativa PCR-testet upp till 72 timmar före avgång, är ett negativt antigen-snabbtest omedelbart före avgång obligatoriskt för alla resenärer som flyger från Storbritannien, Irland och Sydafrika till Nederländerna. att resa. Denna skyldighet träder i kraft så snart som möjligt för resenärer som reser med fartyg.

Skyldigheten gäller även transportarbetare som för närvarande är undantagna från det negativa PCR-testresultatet, såsom lastbilsförare och besättning på flygplan och färjor. Detta negativa antigentest ersätter inte det brådskande kallet till karantän tio dagar efter ankomst till Nederländerna; detta brådskande överklagande gäller.

Med dessa åtgärder har Nederländerna ett nära samarbete med Frankrike och Belgien. För passagerare som reser från Förenade kungariket till Nederländerna med tåg (Eurostar) finns det redan en negativ skyldighet för snabba test enligt de franska åtgärderna. Skåpet fortsätter att uppmana alla att inte resa utomlands förrän i slutet av mars. Den nationella regeringen rapporterar detta om dem hemsida.

Läs också: Brådskande PCR-test för riskområde

Utskriftsvänlig, PDF och e-post