Kollektivtrafik är viktigt för valfriheten i trafiken. Speciellt i livliga områden som Randstad är det oumbärligt. VVD vill ha fler överföringspunkter där alla typer av transporter sammanfaller. På så sätt kan du enkelt överföra till exempel från tåget till en delad bil. Du planerar, bokar och betalar hela resan i förväg via en app. I icke-stadsområden vill det största partiet i Nederländerna göra kollektivtrafiken mer kundvänlig. Resenärens krav måste vara centralt och inte transportörens erbjudande. Tomma bussar är slöseri med pengar och miljö. Partiet vill också ha mer konkurrens inom kollektivtrafiken. Offentliga anbud ger resenärer fler och bättre kollektivtrafik.

De positioner vi läser av VVD att som en port till Västeuropa är Schiphol avgörande för vår ekonomi. Navfunktionen lockar verkligen olika företag till vårt land. Det är anledningen till stödpaketet för KLM i koronakrisen. En KLM-konkurs skulle få dramatiska konsekvenser för Schiphol. För att säkerställa kortare och effektivare rutter vill VVD ha ett enda europeiskt luftrum. Bostadsbyggande och utveckling av företag i närheten av flygplatser måste vara möjligt. Vi vill också kunna utöka flygplatserna i Eindhoven, Rotterdam och Lelystad.

Riksdagsval
Riksdagsval

VVD tycker att det är bra att andra transportföretag än NS också får en chans på regionala järnvägslinjer. De förstår att detta inte är möjligt på alla linjer, eftersom Nederländerna har ett extremt upptaget järnvägsnät. De nederländska järnvägarna måste se till att tåg går i tid och inte berör stationerna och butikerna och restaurangerna på stationerna. Andra företag kan göra det mycket bra själva. Dessutom är internationella tågförbindelser ett hållbart alternativ till korta flygresor. Genom att förbättra restider och komfort och se till att dessa tåg går oftare kan människor också resa bekvämt och snabbt utomlands med tåg.

VVD är en förkortning för Folkets parti för frihet och demokrati. VVD är ett liberalt parti. Detta innebär att de vill ha ett samhälle med så mycket frihet för människor som möjligt. Efter kriget ändrade Liberal State Party sitt namn till Party of Freedom (PvdV) och Pieter Ouds VDB slogs samman till PvdA. Oud kände sig inte längre hemma där och grundade kommittén Oud. Inte mycket senare bestämde sig Pieter Oud och PvdV-ledaren Dirk Stikker för att arbeta tillsammans. Med grundandet av VVD 1948 slutade fragmenteringen.

Defenitive kandidatlista är känd för parlamentsvalet i mars 2021. Mark Rutte är partiledare för VVD inför parlamentsvalet i mars 2021. Mark Rutte studerade historia vid Leidens universitet. Partiledaren föddes den 14 februari 1967 i Haag och växte upp i en familj med sju barn. Mark Rutte är den yngsta sonen till sina föräldrar. Hans far hade tre barn med sin första fru. Hon dog i det japanska lägret där de fängslades. Efter kriget gifte han sig igen med sin avlidnes hustrus syster. Han hade fyra barn med henne, inklusive Mark.

Läs också: D66 vill se smartare på alla transportsätt

Premiärminister Mark Rutte
Premiärminister Mark Rutte
Utskriftsvänlig, PDF och e-post