För ChristenUnie måste spaden läggas i marken snabbt för att förhindra att kollektivtrafik fastnar på flera rutter runt 2030. Kollektivtrafiken görs också mer attraktiv för internationella resor. Ur kontinuitetsperspektivet stöder de den nya koncessionen till NS för huvudjärnvägsnätet. Partiet är emot ytterligare decentralisering och privatisering av det regionala järnvägsnätet, särskilt nu när passagerarprognoser i efterdyningarna av Corona gör det mindre attraktivt för privata parter att investera. ChristenUnie förespråkar innovation på järnvägarna. Införandet av det nya ERTMS-skyddssystemet och ökningen av ledningsspänningen till 3 kilovolt kommer att påskyndas för att möjliggöra högre frekvenser och kortare restider och vara redo för ett växande europeiskt järnvägsnät. Automatisk körning införs på minst 5 rutter före 2030. 

Förbindelserna Groningen-Bremen-Hamburg, Eindhoven-Düsseldorf, Heerlen-Aachen och Roosendaal-Antwerpen kommer att påskyndas. Intercity Amsterdam-Bryssel accelereras genom att hoppa över Breda och kör dubbelt så ofta. Det kommer också att finnas ett Intercity Antwerp-Breda-Eindhoven-Düsseldorf. Diesellok kommer att ersättas med vätgas eller elektriska lok senast 2030. Transportföretag är skyldiga att publicera siffror om antal resenärer, restid, punktlighet, stillestånd och kundnöjdhet per anslutning som öppen data.  

Kollektivtrafik kommer att vara gratis i hela Nederländerna för att följa med barn och billigare prenumerationer för skolelever. HSL South-tillägget upphävs. Säsongsbiljetter finns i alla regioner som är giltiga i tåget och i spårvagn / buss / tunnelbana. NS-minimipriset kommer att vara detsamma som för annan kollektivtrafik och priset för dubbel ombordstigning kommer att försvinna så att korta resor blir billigare och en överföring mellan olika transportföretag inte längre driver upp priset. När man reser med tåg behöver resenärer bara checka in i början av resan och checka ut i slutet av resan, oavsett om de betalar med bankkort, OV-chipkort eller via en app. De passagerar-ovänliga transferkioskerna försvinner senast 2022.  

Riksdagsval
Riksdagsval

Ingen Lelystads flygplats. Enligt positioner äntligen en linje genom öppningen av hhan nya Lelystads flygplats. den Att öppna en ytterligare flygplats för semesterflyg uppfyller inte behovet av att flyga mindre. Tidigare offentliga och privata investeringar kompenseras. Att öppna en extra flygplats för semesterflyg uppfyller inte behovet av att flyga mindre. 

Rörlighet för samman människor och är viktigt för vår ekonomi. Men många former av rörlighet går också på bekostnad av vår livsmiljö, vår hälsa, vårt klimat och vår trafiksäkerhet. ChristenUnie vill med skolor, företag, hyresföretag, provinser och kommuner gör nya avtal om mer användning av kollektivtrafik och cyklar, om att stimulera arbetet hemifrån och om att undvika rusningstid, baserat på och bygga på erfarenheterna av Coronakrisen. Fram till 2030 vill de uppnå en tillväxt i cykelanvändningen på minst 25% jämfört med 2020. Andelen cykel i resor upp till 7,5 km måste växa från 35% till minst 45%. De investerar därför i trafikljusfria cykelvägar och avskaffandet av bristen på cykelparkeringsmöjligheter vid kollektivtrafiknav och i innerstäder. Delade cyklar kommer att finnas tillgängliga på varje station. 

ChristenUnie stimulerar användningen av utsläppsfria delade bilar, så att mindre parkeringsplats krävs och fordonsparkens hållbarhet accelereras. Regeringen gör överenskommelser med kommuner om lägre parkeringsstandarder och förverkligandet av mobilitetsnav i distriktet för nya bostadsprojekt. Det kommer att finnas ett kilometerpris för personbilar med ett lågt baspris per kilometer (till reservregioner med begränsad tillgänglighet för kollektivtrafiken), kompletterat med trängselavgift och eventuellt en avgift för förorenande fordon i framtiden. Integritetshänsyn, mottaglighet för bedrägerier och genomförbarhet beaktas under genomförandet.

Minskningen av maximal hastighet till 100 kilometer per timme är en nr-beklagaråtgärd som bidrar till ett stort antal politiska mål relaterade till trafiksäkerhet, trafikflöde, klimat, luftkvalitet och kväve. Den maximala hastigheten på 100 kilometer i timmen gäller därför även på motorvägar mellan 19:00 och 07:00. Vägtransporter måste också bidra till de nationella kvävemålen. Genom att genomföra åtgärder som ingår i klimatavtalet, som syftar till alternativ för nollutsläpp, kommer en betydande minskning av kväveutsläppen att uppnås till 2030 som ett bidrag från mobilitetssektorn till kväveproblemet.

Vilket år vi har haft. Det har gått nästan ett år nu när vi har varit på väg i denna koronapandemi. Och om jag känner mig lite rätt, och om jag tittar lite omkring, tycker jag att många av er blir utmattade. Trött. Trött på korona, trött på åtgärderna, trött på diskussionerna om åtgärderna. Du oroar dig för människor runt omkring dig. Äldre och unga människor som blir ensamma. Företagare som är rädda, som fruktar för sin sak.

Gert-Jan Segers

ChristenUnie är ett politiskt parti där föreningar och personer förenas. De lokala föreningarna där ChristenUnie-medlemmar arbetar tillsammans kallas ”lokala kapitel” (fram till den 1 januari 2016 kallades de valsammanslutningar). ChristenUnie-medlemmar är medlemmar i både det nationella partiet och det lokala kapitlet. Gert-Jan Segers, som föddes i Lisse den 9 juli 1969 och bor i Hoogland, kommer att leda det kommande valet. Han har varit aktiv i underhuset i åtta år.

Läs också: PVDA vill ha en lägre kollektivtrafik och barn reser delvis gratis

Utskriftsvänlig, PDF och e-post