Coronakrisen får fortfarande flyget att kollapsa. Flygplatserna i vårt land har under lång tid lidit av konsekvenserna av coronakrisen. Gränsstängningar och reseförbud på grund av coronasmitta spelar en stor roll i detta. Schiphol Amsterdam rapporterar att antalet flyg till och från Schiphol minskade med 61 procent förra månaden. I januari var det totalt 14.666 37.567 flyg till och från Schiphol Amsterdam. Förra året i januari var det 870.000 83 flygningar. 870.000 550.000 passagerare använde Schiphol Amsterdam förra månaden, vilket var fem miljoner samma månad förra året. Det är en minskning av antalet passagerare med inte mindre än XNUMX procent. Av dessa XNUMX XNUMX passagerare i januari överfördes cirka XNUMX XNUMX passagerare till Schiphol.

Det som är slående är att antalet fraktflygningar ökade i januari. Detta ökade med 121 procent jämfört med januari förra året. Förra månaden var det 2232 fraktflyg, i januari förra året var det 1011. Sedan den 23 januari har det varit flygförbud för passagerarflyg till Nederländerna från dussintals länder världen över, på grund av de olika virusmutationer som finns. Resenärer vidare Schiphol ankomster är skyldiga sedan den 23 januari att testas omedelbart före avresan med hjälp av antigen-snabbtest eller LAMP-test. Denna åtgärd kommer utöver den befintliga åtgärden att passagerare måste kunna visa ett negativt PCR-testresultat.

Läs också: Schiphol testar självkörande bagagefordon

Utskriftsvänlig, PDF och e-post