Tunnelbana och spårvagn i kommunen Amsterdam, GVB och Amsterdams transportregion introducerar ett nytt system för tunnelbanestyrning och tunnelbana säkerhet. Det nuvarande systemet på Amsterdams tunnelbananät är föråldrat och ersätts därför. Amsterdam har valt det nya framtidssäkra systemet 'Communication Based Train Control' (CBTC) hos leverantören Alstom. Det nya systemet använder radiokommunikation och fyrar, med vilka systemet noggrant följer tunnelbanorna. 

tandvårdsproblem

Efter mer än ett års intensiva tester kommer GVB att börja använda det nya tunnelbanesäkerhetssystemet från slutet av februari 2021. De gör detta steg för steg och tar sig tid att upptäcka tandvårdsproblem och låta trafikledare och förare som användare få mer erfarenhet innan de byter helt till det nya systemet. Förutom ny teknik innebär ett nytt modernt system också ett nytt sätt att arbeta för medarbetarna. Resenärer måste ta hänsyn till eventuella störningar under vägen under de första månaderna. Detta kan variera från fel i reseinformationen till avbokning av en resa, tillfälligt fel på en del av en tunnelbanelinje eller i mycket undantagsfall avbokning av alla tunnelbanor, som sedan tillfälligt stannar vid stationer.

Data

Op gvb.nl/metro innehåller datum då vi kör med det nya systemet och vad det betyder för våra resenärer. Aktuell reseinformation och eventuella störningar anges på vanligt sätt och via de vanliga GVB-reseinformationskanalerna. För frågor eller kommentarer, vår Kundservice redo. Med ankomsten av det nya systemet kan tunnelbanor köra säkert från varandra på kort avstånd. Systemet är också lämpligt för att tillåta tunnelbanor att köras förarlösa i framtiden. läsa Här om detta nya tunnelbanesäkerhetssystem för Amsterdam.

Läs också: Avgiften för tillgänglighet för kollektivtrafik förlängs med tre månader

Amsterdam tunnelbanestation
Amsterdam tunnelbanestation
Du kan också använda Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Skicka ditt meddelande till: + 316-14792746
WhatsApp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post