Det senaste året har också resulterat i mycket innovation, kreativitet och reflektion. Petra Kok, kommunikationschef och talesman för TUI Nederländerna schrijft att de tyvärr inte kan erbjuda semester just nu, men har ändå inte varit inaktiva. Tvärtom har de använt tiden för att noggrant kartlägga var och hur semesterresor kan ge ett större bidrag till människor och miljö på semestermålen. Och det har lett till introduktion från Fair Travel, (h) mässa på semester.

Är vi där då? Nej, verkligen inte och de låtsas inte heller. TUI är övertygad om att resor måste bli mer hållbara och de vill gå långt för att ytterligare gå den vägen med sina resenärer. Men övertygelse ensam räcker inte, det handlar om att ta konkreta steg och visa vad du gör. Värdet av Fair Travel är att den viktigaste semesterleverantören i Nederländerna har åtagit sig att göra resor mer hållbara. Eftersom de verkligen tror på det. Ett steg framåt varje dag, varje månad och varje år. 

Och om vi ibland måste lämna saker åt det, så skämmer vi inte bort heller. Vi gör detta tillsammans med våra resenärer, för ju fler människor tar steg, desto större blir effekten.

Petra Kok, TUI Nederländerna

Under en hållbar semester kommer du inte att sakna lyx, komfort, klass och stil på något sätt. Allt du kan förvänta dig på en "normal" semester finns också här. Men vissa saker har funderats här och mycket medvetna val har gjorts. Till exempel kommer frukten till frukost från fruktträdgårdarna precis utanför byn. Också citronskivan i din cocktail. Den atmosfäriska belysningen i restaurangen fungerar på solenergi och det mesta av vinet kommer från vinodlare i regionen. Ibland kan du besöka vingårdarna tillsammans med din lokala guide, som de har utbildat i TUI Academy.

rättvis resa

Genom att boka denna semester bidrar du också till mer hållbara transportformer. Både till lands och i luften. Investera tillsammans i biobränsle för sina flygplan och i elektrisk vägtransport. Om du bokar en rättvis resor med TUI, ingår ett bidrag på 2 pp och TUI fördubblar detta till 4 euro. Det låter kanske inte så mycket, men om du lägger till alla dessa bidrag på ett år kan de investera seriöst och strukturellt i en hållbar framtid.

Läs också: Schiphol testar självkörande bagagefordon

Utskriftsvänlig, PDF och e-post