Statssekreterare van Veldhoven för infrastruktur och vattenförvaltning och plattformen för parkering (Vexpan) har beslutat att fler laddpunkter för elbilar ska installeras i parkeringshus. År 2025 borde det finnas tio gånger så många laddpunkter för elbilar i parkeringshus som nu. Vi har nu cirka 400 parkeringsgarage i Nederländerna i Nederländerna med i genomsnitt 450 parkeringsplatser. I ungefär två tredjedelar av dessa parkeringsgarage är det ännu inte möjligt att ladda elbilar.

Säkerhet och komfort

Statssekreterare Van Veldhoven kallar avtalen för ett bra steg: ”Om du är på väg med bil är det ofta ett bra alternativ att parkera i ett parkeringsgarage. Hur trevligt är det när du enkelt kan förvara din bil och batteriet är fullt igen efter din tid. Med dessa avtal kommer det ett steg närmare. Det ger säkerhet och komfort. "

Vexpan plattformen för parkering har genomfört en studie och den visar att det finns många möjligheter att förbättra möjligheten att ladda elbilar. Målet som har ställts är att det 2025 kommer att finnas en laddningspunkt på i genomsnitt 5% av parkeringsplatserna i parkeringsgaragen. År 2030 bör detta vara i genomsnitt 10% av parkeringsplatserna i parkeringsgaragen. Dessa procentsatser baseras på antalet laddpunkter som förväntas krävas. Som en del av avtalen kommer experter, garagechefer och kommuner att arbeta tillsammans för att installera laddpunkter i garagen så smart som möjligt. Detta rapporterar det Ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning.

André Wielaard, ordförande i Vexpan: ”För medlemmarna i Vexpan är gästfrihet ett kärnvärde. Vi vill att parkeringsgarage ska vara ett attraktivt alternativ för alla förare, nu och i framtiden. Även för personer med elbil. Vi kommer därför aktivt att arbeta tillsammans för att dela kunskap och ta bort hinder så att de involverade parterna kan genomföra detta så bra och effektivt som möjligt. På detta sätt stöder vi också målet för många kommuner att minska antalet parkeringsplatser på gatan och att i större utsträckning använda garageparkering ”.

Läs också: Rijkswaterstaat arbetar säkrare med Go-Barry

Utskriftsvänlig, PDF och e-post