Coronakrisen får långtgående konsekvenser för olika branscher, inklusive fordonsindustrin. Den återkommande nedlåsningen och därför de stängda utställningslokalerna gör inte så mycket nytta för bilförsäljningen i vårt land. Det återstår att se om förra onsdagens öppnande av utställningslokalerna efter överenskommelse kommer att medföra förbättringar för bilindustrin. I februari i år registrerades 21.862 XNUMX nya personbilar i vårt land, vilket framgår av officiella siffror från branschorganisationen BOVAG, RDC och RAI Association. 

Det motsvarar en minskning med inte mindre än 26,3 procent jämfört med samma månad förra året. Totalt registrerades 56.933 23 nya personbilar i januari och februari i år. Det handlar om nästan 73.681 procent färre anmälningar än i januari och februari förra året. Förra året registrerades XNUMX XNUMX personbilar i januari och februari.

 

Förväntningen på RAI Association och BOVAG att cirka 400.000 5 nya bilar kommer att registreras i år. Det återstår förstås att se vad coronakrisen kommer att göra och om denna förväntning kommer att gå i uppfyllelse. Det är väldigt osäkert och oförutsägbart. De mest registrerade bilmärkena i topp 8,3 förra månaden var Kia med 8 procents marknadsandel, Peugeot med 7,4 procents marknadsandel, Volkswagen med 7,1 procents marknadsandel, Toyota med 6,5 procents marknadsandel och Ford med XNUMX procents marknadsandel. . 

De mest registrerade bilmodellerna i topp 5 förra månaden var Ford Fiesta med 2,9 procents marknadsandel, KIA Picanto med 2,7 procents marknadsandel, Volvo XC40 med 2,7 procents marknadsandel, Toyota Aygo med 2,5 procents marknadsandel och Opel Corsa med 2,5 procent. procent marknadsandel.

Läs också: VDL Bus Venlo blir en industripartner för Camperfixx

Utskriftsvänlig, PDF och e-post