DHL har vidareutvecklat karossen på Chariot-lastcykeln med cykeltillverkaren Cargo Cycling och 'dekorerat' cykeln helt efter sina egna önskemål. Cykeln ses som den nya industristandarden för paketleverans med cykel. Vagnen, uppkallad efter den romerska vagnen, kommer att ersätta DHL: s befintliga lastcyklar. Express paketmottagare i vårt huvudstad har scoop; från den här veckan levererar DHL Express paket till stadens centrum. I den första fasen kommer 36 vagnar att utplaceras i mer än 6 städer, inklusive Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Haag och Leiden.

DHL har använt cykeln i 20 år och har tidigare varit involverad i design och modifieringar, vilket resulterade i Parcykel och Cubicycle. DHL-cykelkurirer i Groningen och Utrecht har de senaste månaderna arbetat nära konstruktörerna av Cargo Cycling för att utveckla sin ultimata container för små varor, som paket. Denna nya lastcykel marknadsförs nu av Cargo Cycling som en ny industristandard. DHL-kurirerna levererade själva de första skisserna av containern på grundval av vilken denna specifika modell designades.

”Cykeln har verkligen utvecklats på 21 punkter för att göra det möjligt för cykelkuriren att göra sitt arbete optimalt. Vi tror att med sin robusthet och kvalitet kan vagnen verkligen göra skillnad i leverans på sista milen, säger Luuk Nijland på Cargo Cycling.

Vagnen är robust och manövrerbar samtidigt; svängcirkeln är 4,7 meter så att kuriren lätt kan vända på gatan. Cykelkuriren har också en tydlig sikt runtom för att hålla kontakten med andra trafikanter. Containern ligger bakom kuriren och har en kapacitet på 1500 liter; Som jämförelse kan Cubicycle, som kan ses som föregångaren, transportera 1000 liter. Lådan, utrustad med LED-belysning, har fack som kan ordnas för optimal lastning och nås via två förstärkta sidodörrar med en separat låda för små paket. 

Lådan är utrustad med dubbla elektriska lås. Cykeln har en extra stark och sänkt stålram och har ett kraftfullt pedalstöd som ger ett extra tryck vid start. På styret finns en speciell hållare för en mobiltelefon eller skanner som också tydligt och säkert kan visa rutten till nästa stopp. Dessutom har vagnen stöd för gångposition så att cykelkuriren enkelt kan gå med cykeln i en gågata.

"Den här vagnen är nästa stora steg på väg mot utsläppsfri leverans", säger Ronald Leunisse, vd för DHL Express Nederländerna. DHL är världsledande inom grön logistik. År 2025 vill vi förse 70% av vår egen "första och sista mil" över hela världen med rena fordon som cyklar och elbilar. Ett ambitiöst mål som kräver smarta lösningar. Denna vagn är ett bra exempel på detta. Denna lastcykel, utvecklad i Nederländerna, kommer också att användas i andra länder. Ett komplimang till alla som bidrog till utvecklingen av denna vagn ”.

Läs också: DHL- och HEMA-butiker kommer att arbeta tillsammans

Utskriftsvänlig, PDF och e-post