Keukenhof kanske inte öppnar igen efter ett års arbete med förberedelserna på grund av följderna av koronakrisen. Keukenhof sägs ha öppnat för besökare lördag 20 mars. Trots alla förberedelser de har gjort för att öppna den världsberömda blommaparken har de nyligen informerats om att de inte kommer att få öppna sina dörrar igen den 20 mars. Den berömda blommaparken, som normalt lockar många turister, har vidtagit alla möjliga åtgärder och skulle öppnas i år som en vandringspark, där besökarna enligt dem säkert kunde njuta av blommaparken utomhus. Keukenhof är 50 fotbollsplaner och har 15 kilometer vandringsleder, skulle du tro mycket utrymme. Under helgerna flockar folk till parken eller skogen för en härlig promenad, men Keukenhof får inte öppna.

Bart Siemerink, regissör: ”Det faktum att vi inte får öppna igen i år är en enorm besvikelse för alla inblandade i Keukenhof. Inom alla koronaregler är det helt säkert att ta en promenad i Keukenhof. Förra året attackerades vi av korona och parken kunde inte öppna. I år är vi helt förberedda för korona och det är obegripligt att du kan gå i varje park i Nederländerna, men inte i Keukenhof. ”

Antalet besökare som är tillåtna i Keukenhof är begränsat, alla byggnader skulle stängas och biljetter kunde endast beställas online i förväg med en tidslucka. Parken har också installerat mekaniska ingångsportar så att det inte skulle finnas någon fysisk kontakt med andra människor. Allt detta har inte hjälpt, parken får inte öppnas igen trots alla åtgärder som har vidtagits. Att inte få öppna har enorma ekonomiska konsekvenser. Igår besökte statssekreterare Mona Keijzer Keukenhof för att prata och se parken. Keukenhof har planen med vilken keukenhof kunde öppna säkert som en vandringspark, överlämnad till Mona Keijzer. Blomsterparken säger att så snart det är möjligt att öppna kommer de att göra det.

“Keukenhof är unik och ser vacker ut! Jag förstår besvikelsen över att parken inte kan öppna ännu, men jag är nöjd med konversationen jag hade idag och vad jag såg. Jag tar hänsyn till detta i de diskussioner som vi kontinuerligt har i kabinettet för att se vad som kan göras, om den epidemiologiska bilden tillåter detta igen, säger Keijzer.

Läs också: Mona Keijzer öppnar de första praktiska testhändelserna

Utskriftsvänlig, PDF och e-post