MaaS Award 2021 delades ut under den nationella MaaS-kongressen 2021 till Utrecht Mark Verbeet. Mark var, precis som Jaap Sytsma från Eindhoven, nominerad i kategorin "regering". Han fick utmärkelsen som ett tecken på uppskattning för sitt passionerade engagemang att fortsätta växa MaaS.

”Gaiyo är en digital plattform (app) med vilken du kan planera, boka och betala för alla dina resor och transportmedel på ett tillgängligt sätt. Delvis på grundval av all slags information i realtid. Jag är övertygad om att dessa tjänster kan hjälpa alla att göra smartare och mer hållbara val i sin rörlighet. I september lanserade vi Gaiyo-appen i Leidsche Rijn och Vleuten - De Meern och med detta har vi tagit de första stegen med MaaS ”

Mark Verbeet, Smart Mobility

Mark Verbeet arbetar som senior projektledare Smart Mobility på Goedopweg. MaaS, som står för Mobility as a Service, handlar om att planera, boka och betala för all möjlig transport via en app. Till exempel delad cykel, bil, skoter, tåg, spårvagn eller (vatten) taxi. Och särskilt kombinationer av alla dessa typer av transporter. 

Personlig reserådgivning uppmuntrar användare att resa smartare och mer hållbart. I Utrecht arbetar Mark Verbeet med marknadspartiet Innovatory BV på en av de sju nationella MaaS-piloterna. Gaiyo-appen har lanserats för detta ändamål.

"Med stort nöje och energi kommer jag att fortsätta arbeta med mina kollegor och partners, nationellt och i Utrecht-regionen, för att låta dessa (kommersiella) MaaS-tjänster blomstra i Nederländerna."

Betydelsen av MaaS  

Precis som andra städer i Randstad fortsätter staden Utrecht att växa. Utrecht förväntas växa med cirka 2040 100.000 invånare fram till 20.000, varav inte mindre än XNUMX XNUMX i Leidsche Rijn. Detta innebär att tillgänglighet och livskvalitet alltmer pressas. Och utanför de stora städerna blir det allt svårare att erbjuda prisvärd och tillgänglig transport för alla. Det är därför det är viktigt att människor uppmuntras att resa smartare och mer hållbart. MaaS kan hjälpa till med detta.

Läs också: ParkBee nyaste deltagare i MaaS-Lab

Utskriftsvänlig, PDF och e-post