Fina exempel på Mobility as a Service (MaaS) blir synliga. Uppdraget från 9292 är att göra det enkelt för dig att resa från dörr till dörr med appen. För detta ändamål utvecklar de ständigt appen så att du har fler alternativ för de första och sista kilometerna av din resa när du begär reseråd, oavsett om du går, cyklar eller tar en skoter. För det senare alternativet inkluderar 9292 nu också restiden och visar möjligheten att hyra en elektrisk delad skoter om det finns. För detta har de ingått ett partnerskap med bland andra Felyx och Check.

Det var redan möjligt att kryssa på cykeln när du begär reseråd om du vill resa första och / eller sista delen med cykel. Vill du lägga till den (elektriska) skotern i dina reseråd? Gör sedan detta genom att justera 'Start:' och 'Avsluta' till den utfärdade reserådet. För närvarande bygger rekommendationerna på skotrar som är tillåtna på cykelvägen (25 km / h). I nästa fas kommer råd att läggas till för skotrar som går snabbare (45 km / h).

samarbete

Förutom att visa skoter i reseråd, kommer du nu också att se information om tillgänglighet och uthyrning av elektriska skotrar i ett antal städer. För att lägga till de delade skotrarna har de inlett ett samarbete med Felyx och Check, företag som erbjuder dessa transportmedel i fler och fler städer. Efter detta kommer andra skoterdelar att följa. Företaget 9292 är öppet för att utöka detta ytterligare.

Läs också: Nu i Gaiyo-appen den elektriska delningsskoter från Check

Felyx
Felyx e-scooter
Utskriftsvänlig, PDF och e-post