Advokat, kunskapsdelning och nätverksorganisation för lokala myndigheter, Föreningen för flamländska städer och kommuner, ber minister Lydia Peeters att skjuta upp lanseringsdatumet för grundläggande tillgänglighet med 6 månader. Flera lokala förvaltningar är inblandade att bry sig om den alltför snäva tidpunkten för processen till grundläggande tillgänglighet. Efter en grundlig analys av frågorna kring den operativa tidpunkten för lanseringen av grundläggande nåbarhet av transportregionens operatörsstödplattform, ber VVSG att stödja styrelsens position den 4 mars 2021 och att skjuta upp lanseringsdatumet med 6 månader till 1 juli 2022. 

Lokala myndigheter vill erbjuda en helhetslösning som ett alternativ till den nuvarande kollektivtrafiken. Varje länk är avgörande i detta. Transportregionerna har villkorligt godkänt kärnnätet och ytterligare nätverk. VWSG anser att extra månader kommer att behövas efter tilldelningsprocessen för anbudet för mobilitetscentret och skräddarsydda transporter, för att få det nya transportmedlet och supporttjänsterna i drift och för att ta hand om kommunikationen med resenärer.

mobi bad

På den digitala mobibad 2021 i samarbete med MOW, VSV och Inter fick du mer information om huvudplanen för tillgänglighet för den flamländska regeringen. Missade du mobibad? Oroa dig inte, du kan göra alla sessioner i din egen takt recension

Läs också: Mobilitetscenter: matchande utbud och efterfrågan

Utskriftsvänlig, PDF och e-post