Tågpassagerare har haft utrymme i tåget det senaste året på grund av koronareglerna och den återkommande låsning, vanligtvis hade resenärer en "fyra" för sig själva. För närvarande mottar fler och fler klagomål från resenärer de holländska järnvägarna om överfulla tåg. Resenärer hittar för närvarande ett tåg som är upptaget för 40 procent redan upptagen, före koronakrisen som var om tåget var 90 procent ockuperat.

Tjalling Smit, styrelse NS: ”Det finns ingen tänkbar tidtabell som inte kräver att passagerare ska sitta bredvid varandra, även om vi använder alla våra tåg och kör i maximal längd. När fler människor går på vägen blir tåget livligare igen. Och resenärer upplever det nu annorlunda än för corona. Innan krisen trodde resenärer att ett tåg var upptagen när det var 90 procent ockuperat, nu är andelen redan cirka 40 procent. ”

Tjalling Smit varnar för att resenärer bör ta hänsyn till att tågen snart måste sättas bredvid varandra igen. Särskilt när vi kommer ut ur låset och går tillbaka till 'normalt' mer och mer. Det är omöjligt att förverkliga en tidtabell som inte kräver att passagerare ska sitta bredvid varandra, även om alla tåg körs med maximal längd. Naturligtvis är det fortfarande obligatoriskt att bära munmask. 

”På grund av koronakrisen står vi inför en enorm ekonomisk utmaning som NS och det finns fortfarande mycket osäkerhet om ytterligare statligt stöd. Passagerarantalet är för närvarande så lågt att det är logiskt och ansvarigt att vissa tåg är kortare än tidigare. På så sätt har alla sittplatser, Nederländerna är fortfarande tillgängliga och tåget är fortfarande prisvärt. ” Smit betonar att passagerarantalet alltid förblir tidpunkten för tidtabellen och inte den ekonomiska situationen. "Till exempel tar vi redan hänsyn till att vi efter sommaren måste köra längre tåg för att ge alla plats."

Läs också: Testresa till Rhodos med Sunweb och Transavia

Utskriftsvänlig, PDF och e-post