Tidigare denna vecka bad Association of Flemish Cities and Municipalities (VVSG) minister Peeters att skjuta upp lanseringsdatumet för grundläggande tillgänglighet med 6 månader och GTL är inte nöjd med det. I en pressmeddelande de ber att inte skjuta upp startbasens nåbarhet igen. Uppskjutning skulle innebära ett extra slag för den flamländska taxisektorn. Kollektivtrafiken i Flandern står inför en historisk revolution. I januari 2022 träder dekretet om grundläggande tillgänglighet i fält i kraft och ersätter den gamla utbudsdrivna modellen med en efterfrågestyrd modell.

”Dessutom måste taxibolagen investera i ny obligatorisk utrustning och programvara för att kunna överföra pris- och resedata från fordonet i realtid till en ansökan från den flamländska regeringen ... Att hitta lämpliga system är inte lätt för många företag och det innebär extra kostnader för fordon som till stor del inte har använts på ett år på grund av brist på arbete. Kan Flandern använda en del av de europeiska subventionerna för detta? "

Pierre Steenberghen, generalsekreterare GTL

tidigare skjutits upp i ett år

Människor har redan haft en lång väg att gå: begreppet grundläggande tillgänglighet fanns redan i det flamländska koalitionsavtalet 2014-2019, i december 2015 fanns ett konceptmemorandum, som mycket senare, 2019, resulterade i ett dekret. Det nedre lagret av skräddarsydda transporter enligt efterfrågan, säger genomförandet av den "sista milen", hade redan skjutits upp med ett år (från december 2020 till januari 2022) eftersom transportregionerna i samråd med kommunerna inte tillfälligt hade slutfört sina transportplaner.

Läs också: VVSG ber att skjuta upp lanseringsdatumet för grundläggande tillgänglighet

V-skatt Gent
Utskriftsvänlig, PDF och e-post