EINDHOVEN (ANP) - King's Day firas bara i år med kungafamiljen. Kung Willem-Alexander, drottning Máxima och deras tre döttrar kommer till High Tech Campus den 27 april Eindhoven. Resten av familjen har inte blivit inbjuden på grund av koronakrisen. Kommunen har det Eindhoven tillkännagavs på tisdag.

Kungafamiljen tas emot på High Tech Campus i en studio där en stor del av programmet är klar. Antalet aktiviteter hålls medvetet begränsat för att undvika risker. Programmet slutförs till stor del digitalt. På detta sätt kan det fortfarande finnas kontakt med invånarna i Eindhoven.

Det kommer också att finnas en husvagn med olika typiska Eindhovense fordon som visar stadens förflutna, nutid och framtid. Dessutom diskuteras det med designers och vi ser tillbaka på hur Eindhoven under de senaste hundra åren har det blivit den stad det är idag.

Kommunen var nyligen tvungen att helt ändra programmet för King's Day. På grund av det ökande antalet koronainfektioner var planerna inte längre realistiska. ”Vi har alltid sagt att vi böjer för corona. Vi är inte blinda eller döva för den epidemiologiska situationen. Vi gör vad som är lämpligt, sade borgmästare John Jorritsma under en presskonferens. Enligt borgmästaren har alla regler tänkt på. Till exempel testas alla i förväg, munmasker måste bäras och det finns så få rörelser som möjligt.

Enligt Jorritsma reviderades programmet förra fredagen, men enligt borgmästaren ”inte av panik”. ”Det har allt att göra med det ökande antalet. Vi har ännu inte nått toppen. ” Jorritsma överväger inte chansen att programmeringen ska skalas upp igen.

Läs också: Eindhoven flygplats nöjd med utkast till naturbeslut

Utskriftsvänlig, PDF och e-post