Både hemma och utomlands är de 189 holländska provturisterna som flyger till den grekiska ön Rhodos på måndag eftermiddag. Enligt chefen för reseorganisationen Sunweb, Mattijs ten Brink, bör all-semestern ge "en mängd information" för resebranschen om hur vi snart kan njuta av en säker semester igen i koronatiden.

Turisterna, som väljs bland inte mindre än 25.000 XNUMX registreringar, kommer att stanna på Hotel Mitsis Grand Beach i åtta dagar och får inte gå utanför orten. Gruppen har komponerats med hjälp av en notarie för att erhålla en grupp som är så olika som möjligt, där alla åldersklasser förekommer. Semesterfirarna har tagit ett PCR-test och ett snabbtest innan de går ombord på planet och måste sätts i karantän när de återvänder. Under semestern fyller de i enkäter och två forskare analyserar deras beteende. ”Det finns inget ingripande, det måste vara en naturlig situation att verkligen bygga upp kunskap”, förklarar direktören för Transavia, Marcel de Nooijer.

Beppie Brander (56) och hennes dotter Celina Brander (20), redo för avresa på måndag eftermiddag vid Transavias incheckningsdisk på Schiphol, ser fram emot sin semester. För att komma till de 189 lyckliga hade de loggat in med så många som fyra datorer för att registrera sig och de lyckades. Celina gör en praktikplats online och går till jobbet från orten under dagen. "Med en cocktail och mat och slappna av sedan." Enligt Beppie kommer semestern att vara annorlunda än normalt. "Normalt hyr vi en bil och utforskar landet, nu är det mer avkopplande semester."

Corona säker semester

Enligt De Nooijer och Ten Brink ska pilothelgen ge information om hur vi kan fira en koronasäker semester i sommar. ”Vi vill veta hur vi kan förbättra vår kommunikation och kampanjer för att göra resan så säker och trevlig som möjligt för turister,” förklarar De Nooijer. Sunweb och Transavia har varit permanenta partner i flera år och vill göra allt de kan för att möjliggöra resor igen efter det katastrofala koronaåret 2020. De delar också resultaten med andra aktörer inom resesektorn.

De Nooijer och Ten Brink antar att efter 15 maj kommer möjligheterna till semester att utvidgas. ”Vi flyger sedan igen till länder som har gula eller gröna reseråd. Bättre tider kommer ”, räknar De Nooijer.

Läs också: Testresa till Rhodos med Sunweb och Transavia

Elle strand på Rhodos, Dodekanesos, Grekland
Utskriftsvänlig, PDF och e-post