Försäljningen av nya mopedcyklar mer än fördubblades förra månaden jämfört med mars 2020. Siffror från RAI Vereniging, BOVAG och RDC visar att 5.925 2.596 exemplar registrerades, jämfört med 1 3 ett år tidigare. Detta nådde den högsta nivån någonsin för mars månad. Så många som XNUMX av XNUMX nya mopeder förra månaden var eldrivna.

Förra året i mars var andelen el i mopedförsäljningen 17,5 procent, vilket var bra för 455 enheter. Förra månaden gällde det 1.909 32 elektriska mopeder och därmed mer än 2025 procent av totalen. I klimatavtalet har man kommit överens om att endast nya elektriska mopedcyklar kommer att säljas i Nederländerna från XNUMX, och branschen är i god tid enligt dessa siffror. Under koronatiden har lättmopeden också visat sig vara ett alternativ till kollektivtrafik för många människor, vilket innebär att det finns större efterfrågan på enskilda transportformer. För daglig användning och för medelstora avstånd är det ett idealiskt transportmedel för många. 


FÖRSTA KVARTEN

Under första kvartalet 2021 såldes totalt 11.885 35 nya mopedcyklar, eller nästan hälften mer än ett år tidigare och med en elandel på mer än 60 procent. Aldrig tidigare har så många mopedcyklar registrerats under det första kvartalet. De fem bästsäljande varumärkena var Piaggio (inklusive Vespa), La Souris, SYM, Spyder Wheelz och Super Soco med en sammanlagd marknadsandel på nästan 1 procent. I Nederländerna registrerades mer än 2021 804.000 lätta mopeder den 47.000 april 6, varav mer än 22.000 3 är eldrivna, eller nästan XNUMX procent. För fyra år sedan handlade det om mindre än hälften av elmopederna (nästan XNUMX XNUMX), vilket motsvarar en andel på XNUMX procent.

MOPEDS IN THE MIN

Antalet nya mopeder minskade däremot under första kvartalet. Jämfört med för ett år sedan registrerades nästan 4 procent mindre och summan uppgick till 4.206 3.979. Siffran inkluderar inte snabba elektriska cyklar ("speed pedelecs"), som också har ett mopedregistreringsnummer. Specialhandeln noterade också en minskning av försäljningen av begagnade mopeder: de 105 2020 sålda enheterna var 4 färre än under de första tre månaderna 8.241. Försäljningen av begagnade mopeder ökade med XNUMX procent till XNUMX XNUMX enheter, enligt BOVAG på deras webbplats.

Läs också: Färre nya bilar registrerade igen

Utskriftsvänlig, PDF och e-post