Eindhovens flygplats kan se tillbaka på ett dåligt år. Coronapandemin och den resulterande kraftiga minskningen av antalet flygrörelser och passagerare under 2020 hade stor effekt på flygplatsen och dess partnerföretag. Flygplatspersonalens, passagerarnas och organisationens säkerhet och hälsa var central i alla beslut som fattades av flygplatsen. Coronakrisen hade inte bara stor påverkan på den dagliga verksamheten utan säkert också på flygplatsens omsättning och resultat. År 2020 uppgick antalet flygrörelser till 18.822 41.438. Året innan det var 79 2019. Det gick flyg till 89 destinationer (69: 2,1) och antalet passagerare minskade med 2019 procent till 6,7 miljoner (2020: 64 miljoner). Intäkterna från Eindhoven Airport sjönk med 23,3 procent till 2019 miljoner euro 64,7 (2020: 12 miljoner euro). Det framgår av årsredovisningen för XNUMX som aktieägarna antog måndagen den XNUMX april. 

Flygplatsen blickar framåt trots den svåra tid som Eindhoven Airport gick igenom på grund av coronapandemin, som säkerligen kommer att få genomslag 2021. Roel Hellemons, general manager för Eindhoven Airport: ”2020 var ett tufft år, men positiva saker var verkligen också uppnått. Och tidvattnet kommer att vända.”

Eindhovens flygplats fortsatte att upprätthålla strategin "från kvantitet till kvalitet" som hade initierats tidigare under 2020. Exempelvis genomfördes ett antal kvalitetsimpulser och åtgärder vidtogs för att ytterligare begränsa olägenheterna. Från och med den 25 oktober kommer det inte att finnas några reguljärflyg efter klockan 23.00. Antalet flygrörelser har också frysts till 41.500 2022 fram till och med 2020. Flygplatsen har som mål att minska bullret genom att uppmuntra flygbolagen att sätta in tystare och renare flygplan genom ett incitament i flygplatsavgifter. Dessutom stod den nya förgården, Airport Boulevard och den nya accesspunkten för bland annat leverantörer färdiga XNUMX. Den omgjorda och därmed trevligare tillgången till säkerhetsområdet kommer snart att vara klar. Bygget av taket på förklädet har också börjat och flygplatsen lanserade nyligen Power Up tillsammans med andra flygplatser; ett test där elektrisk flygning startas.

Hellemons understryker att 2021 också är ett utmanande år. Men Eindhovens flygplats är säker på återhämtningen av flyget, människors behov av att kunna åka på semester igen, besöka vänner och familj och resa i affärer så snart detta är möjligt igen. Eindhovens flygplats förbereder sig med förtroendet om att det är möjligt att resa ansvarsfullt på sommaren inom Europa. Det finns redan en positiv utveckling, som vaccinationer i många länder, de snabba testerna som blir tillgängliga och de försök som görs med resor.

Hur snabbt Eindhovens flygplats återhämtar sig beror på många faktorer. Det är därför flygplatsen tar hänsyn till olika ekonomiska scenarier. Osäkerheter kvarstår, men det är säkert att Eindhoven Airport kommer att hålla kursen och kommer att prioritera kvalitet och regionen i utvecklingen av flygplatsen och kommer att fortsätta anstränga sig för att göra flygplatsen mer hållbar, enligt Eindhoven Airport. webbplats.

Läs också  Khadija Arib tar över rodret på Schiphol Social Council

Läs också: Eindhoven flygplats nöjd med utkast till naturbeslut

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post