Den federala regeringen tillkännagav planer på att grön fordonsparken genom olika skatteincitament. Från Flandern är den flamländska minister för mobilitet och offentliga arbeten Lydia Peeters redan starkt engagerad i utbyggnaden av laddningsinfrastruktur. I den återhämtningsplan för flamländska motståndskraft, av vilken den första framstegsrapporten presenterades igår, tillhandahålls 30 miljoner euro för detta, bra för 30.000 2025 laddningsekvivalenter (CPE) fram till XNUMX. Minister Peeters vill också kartlägga de potentiella platserna för laddstationer snabbt och effektivt via potentiella kartor. 

År 2021 har 10 miljoner euro anslagits för ultrasnabb laddningsinfrastruktur längs motorvägarna. Dessutom finns det 5 miljoner för (halv) offentlig laddningsinfrastruktur och utbyggnad av det grundläggande nätverket av långsam laddare. Jag vill att laddningsinfrastruktur i ett icke-offentligt område ska göras tillgänglig för alla. För 2022 planeras 10 miljoner för att säkerställa ett väl uppkopplat nätverk av långsamma och snabbare laddare i hela Flandern och ytterligare 5 miljoner för att säkerställa att åtminstone var 25: e km längs motorvägar och större trafikaxlar (ultra) snabb laddningsinfrastruktur.

”I Flandern är ambitionerna för elkörning höga. Det är därför jag planerar att tillhandahålla 2025 35.000 laddpunkter 1, helt i linje med det europeiska målet, nämligen 10 offentlig laddstation per XNUMX elbilar. Jag välkomnar verkligen de federala planerna att ytterligare stimulera övergången till elektrifiering. Förutom de pågående samtalen om laddningspunkter fortsätter vi att övervaka allt och göra justeringar vid behov. Genom att ständigt övervaka utvecklingen av antalet elbilar kan vi byta snabbt om det behövs. ”

Lydia Peeters, flamländsk minister för rörlighet och offentliga arbeten

Förfarandet för installation av en offentlig laddstation tar mycket tid och måste vara kortare. Minister Peeters vill spara tid genom att kartlägga potentiella platser i förväg. Dessa potentiella kartor är under utarbetande och ska vara klara i slutet av detta år.

Läs också: Lydia Peeters vill ha mer tillgängliga stopp i Flandern

Sök efter Pitane Mobility laddstationer
Utskriftsvänlig, PDF och e-post