Förra månaden lanserade ANWB kampanjen: Varje barn säkert på cykeln. Kampanjen startades eftersom mer uppmärksamhet bör ägnas barns cykelfärdigheter och trafiksäkerhet. Dessutom är det inte självklart att alla barn i Nederländerna har en cykel. Forskning visar att 1 av 9 barn i Nederländerna inte har sin egen bra barncykel. Varje barn i Nederländerna borde ha en cykel, så kan ett barn lekfullt få erfarenhet av trafik. Alla kan hjälpa till genom att donera barncyklar. Det finns förmodligen en hel del människor som fortfarande har en cykel någonstans i sitt skjul som är i rimligt skick och som inte används. Det finns redan flera kommuner som samarbetar om barncykelplanen med ANWB, inklusive Rotterdam kommun.

Rådmannen Robert van Asten överlämnade nyligen den första cykeln i Haag till Laura. 

"Förhoppningsvis blir detta den första av många cyklar och vi kommer att se många fler glada ansikten."

Provinsen Brabant har nu räknaren för donerade barncyklar för barnens cykelplan på 10.000 10.000. Provinsen Flevoland hade också räknaren vid 20 30 i slutet av förra månaden. Kommunen Haag deltar också i denna kampanj och startar därför en insamlingskampanj för barncyklar. Från den XNUMX april till den XNUMX maj kan invånare i Haag som har ett barns cykel kvar lämna in den cykeln på olika sätt platser i staden. Cyklarna går till Learning to Do Foundation. Cyklarna renoveras där. De renoverade cyklarna går till barn för vilka en cykel inte är självklar. Alla cyklar för barn mellan 8 och 18 år är välkomna. De cyklar som returneras renoveras eller demonteras, demonterade delar återanvänds för andra cyklar.

Läs också: Fietsersbond vill agera för trafiksäkerhet för cyklister

Utskriftsvänlig, PDF och e-post