Dutch Railways räknar med att välkomna fler resenärer inom en snar framtid. Detta beror på den avkoppling som regeringen meddelat. Fler tåg kommer att tas ut från maj och i mitten av juni hoppas de holländska järnvägarna att vara tillbaka med 98 procent tåganvändning. För närvarande drivs 90 procent av det totala antalet tåg och det finns bara 35 procent av det normala antalet passagerare. De rutter där fler passagerare förväntas vara de första, kommer ytterligare tåg att användas. Det här är rutterna mellan Rotterdam och Utrecht, Uitgeest - Amsterdam - Utrecht - Veenendaal Centre, Amsterdam - Rotterdam, Haag - Utrecht och Utrecht - Amersfoort.

Marjan Rintel, vd för NS: ”Vi vill inte mer än att hålla Nederländerna tillgängligt och ta resenärer till sin destination. Med den tillkännagivna avslappningen av koronareglerna och öppningsplanen som presenteras av skåpet i hand, förbereder vi steg för steg för en normal tidtabell. Så att när Nederländerna tar tåget igen kan NS välkomna henne med öppna armar. ”

De NS vill ha alla sina tåg igång igen den 14 juni, med undantag för nattnätet och pendeltågen. Detta kommer att ses på vid ett senare tillfälle. Flera tåg som för närvarande går är kortare än vanligt, för det finns naturligtvis också mycket färre resenärer. Om passagerarantalet ökar igen kommer tåg att göras längre av NS vid behov och där det är möjligt. När vädret blir livligare på tåget kommer det att förekomma oftare att resenärer måste sitta bredvid varandra igen. Detta är oundvikligt och kommer att ta lite tid att vänja sig vid. Alla måste fortfarande bära ansiktsmask.

Läs också: Cirkulärt entreprenörskap på NS, det bästa jobbet som finns

Utskriftsvänlig, PDF och e-post