GO Green, holdingbolaget bakom GO Sharing, har samlat in 50 miljoner euro i en investeringsrunda. Med investeringen kommer GO Sharing, den nederländska uppskalningen inom elektrisk delad transport, att stärka sitt erbjudande inom delade elektriska skotrar och expandera med e-cyklar och elbilar. Kapitaltillskottet kommer också att påskynda den internationella lanseringen. GO Sharing är redan aktivt i Österrike förutom Nederländerna och den här veckan startade företaget med 500 elektriska skotrar i Antwerpen. Under de kommande månaderna kommer GO Sharing att starta i Tyskland, Storbritannien och Turkiet.

Investeringen på 50 miljoner euro leds av investeringsbolaget Opportunity Partners. Grundarna av GO Sharing investerar också i företaget. Befintlig aktieägare Rabo Investments stöder ankomsten av den nya aktieägaren. Med den nya kapitaltillskottet fortsätter hållbar tillväxt i fordonsparken och servicenätverket kommer att utvidgas. Det finns också ytterligare fokus på smart teknik som är av stort värde för organisationen och dess användare.

Multimodal deltransport
GO Sharing kommer också att använda finansieringen för att göra sitt erbjudande om delad transport multimodalt. Förberedelserna för att lägga till elcyklar och senare elbilar till förslaget är i ett avancerat skede. Systerföretaget GreenMo, som förvärvade en majoritetsandel i e-bike att gå under de föregående månaderna och tog över den belgiska zZoomer, kommer att stödja GO Sharing i expansionen. Företaget hyr redan över 10.000 XNUMX e-cyklar på leveransmarknaden.

Raymon Pouwels, VD för GO Sharing, förklarar: ”Vi kommer snart att introducera e-cyklar och elbilar som kan bokas via vår app, precis som våra delade skotrar.. E-cyklarna är ett hälsosamt alternativ för korta resor i staden. Elbilarna kommer att placeras strategiskt i utkanten av städer, så att de blir en del av resan mellan städer: ett spjutspets i vårt uppdrag att ersätta fordonsägarskap med integrerad delad rörlighet. ”

Internationell expansion
GO-delning förbereder nu också ytterligare internationell expansion, vilket kommer att möjliggöras av investeringen. Genom att göra detta fokuserar uppskalningen på städer som vill minska koldioxidutsläppen och lösa problem som är jämförbara med deras nederländska motsvarigheter: trafikstockningar och brist på parkeringsplatser.

Denna vecka startade GO Sharing också i Belgien. Företaget börjar med att installera 500 delade elektriska skotrar i Antwerpen. Tidigare denna månad introducerade GO Sharing redan sin tjänst i den österrikiska huvudstaden. Wien. I Nederländerna är GO Sharing marknadsledande med mer än 5.000 delning av elektriska skoter i 30 regioner.

Pouwels fortsätter: ”En grön planet med rörlighet för alla, för alla, är GO Sharings motto. Vi vill åstadkomma en förändring i beteendet tillsammans med användare av GO Sharing: från "alla har sitt eget fordon" till "användning när du behöver det", över hela världen. Vi arbetar för närvarande med en introduktion i flera europeiska länder, inklusive Tyskland, Storbritannien och Turkiet. Länder där GreenMo redan är framgångsrikt närvarande. ”

Läs också: Två delade bilar i Anna Paulowna där

GO Sharing VD Raymon Pouwels
Utskriftsvänlig, PDF och e-post