Det danska elbilsföretaget rullas ut i den belgiska huvudstaden Bryssel. GreenMobility är känt för de vitgröna delade bilarna som du kan använda om du saknar en bil. På mindre än ett år öppnade GreenMobility filialer i fem nya europeiska städer med en flotta på 100 procent. elbilar. Konceptet är detsamma i alla städer. Med appen från GreenMobility du kan boka och köra bilar, vare sig i Köpenhamn, Århus, Malmö, Göteborg, Antwerpen, Gent och Bryssel i Belgien eller i Helsingfors i Finland. Appen låter kunderna söka efter en bil i närheten, låsa upp den och använda bilen.

"Ett viktigt steg mot att uppnå målet att vara närvarande i 2025 europeiska städer fram till 35". Detta säger toppchefen för GreenMobility, Thomas Heltborg Juul, i en intervju. "Människor som bor och arbetar i Bryssel är redan vana vid att dela bilar, och vi kan nu också dra nytta av vissa synergieffekter, eftersom vi redan har en närvaro i Antwerpen och Gent"

Thomas Heltborg Juul
Thomas Heltborg Juul

Vilka är utmaningarna med att öppna i en ny stad? 

Det finns flera utmaningar att bosätta sig i städerna. En första fråga kan vara beredskap med avseende på om det inte har funnits några andra bildelningssystem i förväg. Konkurrenter kan vara lite annorlunda, men den största utmaningen med att rulla ut i en ny stad är att skaffa nytt kapital. Varje gång vi investerar i en ny stad behöver vi extra kapital. “Det är inte gratis att ha en eldriven bildelningsflotta. Kapitalet måste bland annat användas för att täcka kostnaderna för GreenMobility från dag ett. Och det tar två till tre år att jämna ut sig i en stad”Säger Thomas Helt Juul.

100% elektrisk delningsplattform för fritt flytande

GreenMobility driver en effektiv plattform för delning av bilar i flera europeiska städer. Med tusentals resor om dagen hjälper de till att minska trafiken och ha en positiv klimatpåverkan. GreenMobility finns på marknaden som drivs av ett antal viktiga megatrender - urbanisering, hållbarhet och delningsekonomi, och de är anges på Nasdaq Main Market Köpenhamn.

Elbilar har funnits i Köpenhamn, Danmark sedan 2016. Idag består arbetskraften av cirka 80 anställda och de har hundratals bilar. Bilarna kan nås i flera städer i Europa via deras praktiska app. Med konceptet tillhandahåller de en attraktiv mobilitetstjänst som gör transporten enkel, bekväm och billig för användarna.

Läs också: Två delade bilar i Anna Paulowna där

GreenMobility driver en effektiv plattform för delning av bilar i flera europeiska städer.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post