Den senaste Dragonfly TOMP API version 1.2.0 är på god väg till den öppna standarden för integration mellan Bli MaaS-leverantörer, transportoperatörer, organisationer och regeringar. Med den här utgåvan har TOMP-WG noggrant övervakat kompatibiliteten med den tidigare versionen, så att den tidigare tagna vägen för företag att sammankoppla förblir operativ.

Standardiserade åtkomstmetoder som djuplänk för att slå upp eller använda resurser och inkluderingen av CROW-reseordboken är några av de nya funktionerna förutom några mindre uppdateringar. Arbetsgruppen (TOMP-WG) deltar för närvarande i alla större konferenser i Europa, eftersom ämnet TOMP-API finns på nästan alla agendor där. MaaS-leverantörer kan ansluta och använder gärna den internationella arbetsgruppens kunskap och styrka för att effektivisera sin utveckling och garantera ömsesidigt utbyte av data. 

för resenären

Slutligen en standard som gör det möjligt att marknadsföra en app från sökning till bokning och från resa till betalning. Bestäm själv vilka delar av resan du vill utföra med olika tjänsteleverantörer. Från taxi till kollektivtrafik, från cykel till delad bil eller skoter. Allt till hands.

Genom att använda TOMP API är samarbete med andra parter självklart. Oavsett om det handlar om att boka resan själv eller bara "första eller sista milen" av resan, upplever leverantörer standarden för att ansluta sina tjänster som vinst i ett enkelt utbyte av data. För resenären själv kommer inte mycket att förändras med den här nya versionen. 

Många av innovationerna sker i bakgrunden. Till exempel måste spagettin av förbindelser mellan anslutna marknadspartier i rörlighet ta slut. Se TOMP API som en universalplugg, oavsett vilken tjänst du vill kommunicera med eller med vilken part du vill boka resebeställningen. Med TOMP API styrs mobilitet digitalt via en central gateway i bara en app på din telefon.

Om TOMP

TOMP-WG är ett samarbetsinitiativ för att skapa ett standard-API för teknisk kommunikation mellan transportoperatörer och MaaS-leverantörer inom MaaS-ekosystemet med hjälp av ett API (Applicable Programming Interface). TOMP API är en öppen standard och utvecklas i arbetsgruppen med offentliga och privata parter. Deltagarna underlättas av ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning.

Läs också: TOMP måste avsluta spaghetti av anslutningar

Maas
Mobilitet som en tjänst
Utskriftsvänlig, PDF och e-post