För korta sträckor är det effektivare om du går till fots! 60% av resorna i Bryssel är kortare än 5 km. Brussels Mobility placerar fotgängare i centrum för sin mobilitetspolitik och börjar idag med en något idiosynkratisk medvetenhetskampanj.

Fötter © ... unik banbrytande teknik som bygger på omfattande forskning och noggrann modellering, med en historisk utveckling och en framåtblickande design! Fötter © är gratis, lokalt producerade, 100% naturliga och tillgängliga dygnet runt. Fötter © förbrukar 67 kcal / km och kan laddas överallt! Under hela kampanjen kommer fotgängare att hitta platser att ladda sina batterier nästan överallt där de kan ”ladda” fötterna: bänkar!

"Vi är alla fotgängare! Om du ser att 38% av resorna i Bryssel reser till fots är detta det viktigaste transportmedlet i Bryssel. Det är bra för hälsan, för atmosfären i staden och för miljön och det är varför fotgängare är centrala för visionen om Good Move, vår regionala mobilitetsplan. Och nu omsätter vi dessa principer i vår policy för utförande av arbeten och renoveringar. "

Bryssels mobilitetsminister Elke Van den Brandt:

Medvetenheten ökar ...

Steg har valts som huvudtema för nästa mobilitetsvecka, som ett kopplingselement mellan alla medel vi använder för att tillgodose våra resebehov (skola, arbete, rekreation, shopping). Bryssels mobilitet stöder också en ny föreningsplattform, walk.brussels, som kommer att finnas tillgänglig för allmänheten i början av sommaren. Ett av huvudmålen för den ideella organisationen bakom plattformen är att samla föreningssektorn kring allt som är viktigt för fotgängare. 

... Och infrastrukturförbättringar

En studie från 2020 (Movid-19-undersökningen) visar att människor från Bryssel lägger allt större vikt vid steg. 71% av dem uppger att Covid-krisen ger ett incitament att bygga bredare trottoarer, om det behövs genom att använda det utrymme som traditionellt var reserverat för bilen. Rörelsen till fots är också startpunkten för den nya regionala mobilitetsplanen Good Move. Vår ambition är att göra det aktiva resemedlet till det första alternativet för korta resor, där 56% av resorna på sträckor kortare än 2 km täcks till fots eller med cykel. I detta syfte föreskriver den regionala mobilitetsplanen till exempel byggandet av 11 km ”fotgängar boulevarder” fram till 2024.

Läs också: Sparka blues bort som en del av Bike for Brussels

"Parallellt med denna medvetenhet om fotresor är det naturligtvis viktigt att man gör ansträngningar för att förbättra komforten för fotgängarinfrastrukturen och tillgängligheten för det offentliga rummet. Brussels Mobility har därför redan startat en flerårig plan underhållet av trottoarerna, med en budget på 6 miljoner euro år 2021 "

Steven Fierens, taleskvinna för Brussels Mobility.
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post