Förbindelsen mellan Bryssel och Prag via Antwerpen, Amsterdam, Berlin och Dresden har funnits på programmet under en längre tid. Nu har en förbindelse mellan Oostende och Warszawa lagts till. European Sleeper vill börja med tre anslutningar i veckan till både Warszawa och Prag. I början av april meddelade European Sleepers att de ville köra ett nattåg mellan städerna Bryssel, Amsterdam, Berlin och Prag våren 2022.

Målet med tåget är att låta fler människor resa på ett hållbart sätt och visa hur trevligt och effektivt nattåget är som ett transportmedel. Tåget måste köra tre gånger i veckan och avgår på kvällen och anländer till Prag nästa morgon. Detsamma gäller returresan. Priser och restid är fortfarande okända, men European Sleepers sa att de skulle våga tävla med planet.

Tips för en tågresa genom Tjeckien

Prag är en perfekt start- och slutpunkt för en tågresa genom Tjeckien. Landet har det tätaste järnvägsnätet i Europa. Många byar och till och med naturparker kan nås med tåg. Naturälskare kan till exempel ta följande tågväg till naturparkerna Bohemian Switzerland och Bohemian Paradise. Från staden Liberec finns det också många möjligheter till utflykter, som att ta linbanan till berget Ještěd eller ta en promenad i Jizera-bergen.

En tågresa till tjeckiska städer är givetvis också möjlig. Ta en rundtur från Prag till några studentstäder i Moravia. Efter Prag är staden Český Krumlov den mest besökta. Denna historiska stad ligger i södra Böhmen och kan lätt nås med tåg via České Budějovice. Från Český Krumlov kan tågresan fortsättas till Bohemian Forest National Park. Denna rutt är en av de vackraste Tjeckien och går genom skogar, längs torvmyrar och små stationer. Det går ett tåg från naturparken till Pilsen. Från Pilsen är det möjligt att ta ett tåg tillbaka till den tjeckiska huvudstaden.

Läs också: Nattåg Bryssel-Amsterdam-Berlin-Prag i början

Nattåget till Prag kommer att vara en sken för många tågentusiaster och förespråkare av hållbara resor.
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post