De holländska järnvägarna kommer att ge resenärer på rutten Arnhem - Schiphol - Rotterdam tydligare information om hur man kommer snabbast till sin destination. Denna justering på informationskortet på plattformarna sker efter råd från konsumentorganisationer som Rover, som påpekade för NS att resenärer kunde använda lite mer information "för att förhindra oönskade turistvägar" nu när de holländska järnvägarna kör mer och mer tåg på längre rutter.

Den direkta intercityen från Arnhem till Rotterdam via Schiphol är ett exempel på detta. ”Från december kommer det att finnas en direkt Intercity-tjänst från Arnhem till Rotterdam via Schiphol. Resenärer mellan Arnhem och Schiphol når dock sin destination mycket snabbare om de flyttar vid Utrecht centralstation. Ett misstag görs enkelt för dem som bara tittar på slutdestinationen på skyltarna ovanför plattformarna. Något liknande gäller Intercity från Eindhoven till Rotterdam, som går via Schiphol under lågtrafik, säger Rover.

NS rapporterar att det är en långt omhändertagen önskan att tillhandahålla denna information och att en rättegång kommer att inledas på rutten Arnhem - Rotterdam via Schiphol så snart som möjligt efter införandet av den nya tidtabellen i december. På informationskortet på plattformarna rapporteras det därför framträdande om ett annat tåg är snabbare i Rotterdam än intercity som anländer till Arnhem, Utrecht, Schiphol, Haag HS och Rotterdam, sade taleskvinnan.

Läs också: Kontrollera lediga platser på P + R-grunder vid stationer med NS-appen

sprinter
Bla bla bla
Utskriftsvänlig, PDF och e-post