Regeringen fortsätter att rekommendera att resa till de flesta europeiska länder. Utrikesministeriet meddelade tidigt på lördag morgon att resor till fyra EU-länder kommer att vara möjliga igen. Holländarna får också åka på semester till ett antal regioner.

Du kan resa till Finland, Irland, Malta, Portugal (inklusive Azorerna och Madeira). Det gäller också norra och södra Egeiska öarna och Joniska öarna (Grekland), Balearerna och Kanarieöarna (Spanien). Dessa länder och regioner går från orange till gult. Detta gäller även Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda och Thailand. Saba och Sint Eustatius får koden grön. De flesta ländernas namn hade redan läckt ut.

Hittills tillämpades de allmänna reseråden om att inte resa utomlands i samband med korona, men från och med lördag kommer utrikesministeriet återigen att utfärda en reseråd för varje land. "Ett steg i rätt riktning", sade ministeriet. Detta uppmanar resenärer att vara vaksamma. "När allt kommer omkring kan situationen i ett land förändras snabbt." Säkra länder kan också införa inresebegränsningar för utländska turister, till exempel ett karantänkrav.

”De återstående europeiska länderna kommer att förbli färgkodade orange för tillfället, eftersom de är Covid högriskområden och risken för kontaminering där är hög. Regeringen fortsätter att kraftigt avskräcka resor till dessa länder ”, rapporterar ministeriet. Reseråden finns på webbplatsen ijsopreis.nl.

Läs också: Ungdomsorganisationer reser billigt med De Lijn

Griekenland
Santorini Grekland
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post