Handelsdomstolen i Nivelles beslutade att investeringsföretaget Antwerpen CIM Capital är den nya ägaren till researrangören Neckermann. CIM Capital tar över 41 Neckermann-butiker och kommer med cirka 110 anställda att sälja resor från den 7 juni. Antalet butiker kommer dock att minskas. Till exempel kommer butikerna i Oudenaarde, Dendermonde, Ninove, Eeklo, Kraainem, Hornu och Gilly inte att tas över.

CIM Capital, som har ett kapital på cirka 50 miljoner euro, fokuserar på företag som har drabbats av koronakrisen. CIM Capital, tillsammans med en annan kandidat, investeringsbolaget Futura, var intresserade av att göra en ny start med Neckermann. Handelsdomstolen har nu beslutat att CIM hade en bättre handling.

pitan

Neckermann är ett varumärke som har funnits sedan 1979 och var en av de största reseorganisationerna i Belgien. Men konkursen för det stora brittiska moderbolaget Thomas Cook, för två år sedan, inledde turbulenta tider för Neckermann. Då arbetade 500 personer fortfarande på Neckermann. Den liberala fackföreningen ACLVB svarar positivt på den nya köparen. Enligt fackföreningen Els De Coster är det det bästa valet för Neckermanns framtid. I ett uttalande bekräftar den nya ledningen att kunder kan fortsätta använda alla kuponger och semesterkuponger i framtiden. 

Läs också: TUI köper Neckermann och Vrij Uit från konkurs Thomas Cook

Neckermann är ett varumärke som har funnits sedan 1979 och var en av de största reseorganisationerna i Belgien.
Bla bla bla
Utskriftsvänlig, PDF och e-post