MSC Cruises tillkännagav nyligen att de kommer att återuppta sin verksamhet i Tyskland den 3 juli med den första utplaceringen av MSC Seaview någonsin och med en helt ny resplan för regionen. Fartyget kommer att segla hemifrån Kiel fram till september och kommer att erbjuda kryssningar på 7 nätter. Dessa kryssningar inkluderar alla skyddade strandutflykter. De åker till Visby, den största staden på den svenska Östersjöön Gotland. Hamnen i Nynashamn för den svenska huvudstaden Stockholm. Och till Tallinn, Estlands huvudstad. Därefter återvänder kryssningsfartyget till den nordtyska hamnen.

”Vi ser fram emot att återuppta våra kryssningar från Tyskland, en oerhört viktig marknad för oss. Vi erbjuder våra gäster en trevlig, avkopplande och säker kryssningsresa på MSC Seaview. MSC Seaview är ett av våra mest innovativa fartyg. Vi är mycket glada över att denna helt nya färdväg kommer att ge våra gäster några utmärkta destinationer i land. Här kan de säkert upptäcka de baltiska staternas skönhet med samma höga hälso- och säkerhetsstandarder som de ombord på MSC Seaview, liksom alla våra fartyg ”.

Gianni Onorato, VD för MSC Cruises.

Fartyget kommer att följa MSC Cruises branschledande hälso- och säkerhetsprotokoll som utvecklades förra året med input från internationella hälsoexperter som MSC Cruises COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group, och i nära samarbete med hälso-, säkerhets- och transportmyndigheter. i hela Europa. Åtgärderna omfattar universell testning vid in- och utflykter, veckobesökstest, social distansering, bärande av masker i allmänna utrymmen och skyddade strandutflykter. MSC Cruises kommer att hålla koll på situationen i land för alla destinationer som MSC Seaview kommer att besöka, vilket kan lägga till nya hamnar i resplanen.

MSC Seaviews kryssningar i Östersjön är ytterligare ett steg framåt i MSC Cruises bredare planer för att återvända till sjöss för sin fartygsflotta. MSC Grandiosa och MSC Seaside seglar för närvarande i västra Medelhavet och kommer att få sällskap av MSC Seashore i augusti under sin första säsong. Företagets senaste tillskott, MSC Virtuosa, kommer att börja sin egen första säsong med turné i Storbritannien senare denna vecka. Ytterligare tre fartyg startar snart kryssningar i östra Medelhavet: MSC Orchestra, MSC Splendida och MSC Magnifica. Med endast några få hamnar i Östersjön och Nordsjön öppna för kryssningar i sommar har MSC Cruises tvingats avbryta föreslagna sommarsäsongseglingar från de tyska hamnarna Warnemünde och Hamburg för MSC Preziosa respektive MSC Musica. MSC Cruises rapporterar detta om sina hemsida.

Foto ovan: MSC Cruises bildbank.

Läs också: Eurostar sparades med hjälppaket

Bla bla bla
Utskriftsvänlig, PDF och e-post