Sedan förra veckan har avslappning av reseråd tillkännagivits under presskonferensen för avgående premiärminister Mark Rutte. Förra lördagen gick flera länder från kod orange till kod gul och grön. Jag undrade om det här skulle innebära en storm av bokningar, jag ställde den här frågan till reseföretaget TUI och Corendon. Reseorganisationen TUI såg omedelbart en ökning av antalet bokningar via webbplatsen men också hos TUI-resebyråerna efter förra veckans presskonferens, sedan dess har många bokningar gjorts. Mest kortsiktiga efterfrågan är semester till Spanien, särskilt Kanarieöarna. Därför kommer de att använda extraflygningar till Gran Canaria och Teneriffa i helgen. Ytterligare flygningar planeras också nästa vecka till Balearerna: Ibiza och Mallorca och Aruba och Curaçao. TUI kommer att flyga till Antillerna fem gånger i veckan från nästa vecka. De flesta bokningar görs nu för månaderna maj juni och för sommarlovet. För närvarande är priserna enligt TUI fortfarande jämförbara med tidigare somrar.

”Omedelbart efter förra veckans presskonferens där vi meddelade att reserådgivningen skulle bli avslappnad, märkte vi en ökning av antalet bokningar. Och sedan dess har många bokningar gjorts online via vår webbplats men också hos våra TUI-resebyråer. Mest på kort sikt är efterfrågan på Spanien, särskilt Kanarieöarna. nästa helg kommer vi att använda extraflygningar till Gran Canaria och Teneriffa. Följande vecka läggs också flyg till Balearerna: Mallorca och Ibiza. Och inte att glömma; Curaçao och Aruba ".

Anke van Nieuwenhuizen pressinformation från Tui.

De indikerar dock att priserna kan stiga med ökande efterfrågan, eftersom färre helgdagar kommer att finnas tillgängliga än tidigare år. Resenärer från till exempel Belgien och Tyskland letar också efter semester i dessa länder. TUI erbjuder också kunder en tjänst om en semester inte kan äga rum på grund av korona. På TUI kan kunder ändra destinationen eller resedatumet gratis, om det behövs kan det annulleras och i så fall får kunden inte en kupong utan pengarna tillbaka. De ser också till att du tas till Nederländerna om en destination ändras till orange. Detta ger säkerhet TUI för en paketresa. 

Resorganisationen Corendon informerar oss om att det sedan presskonferensen har varit upptagen varje dag när det gäller bokningar. De flesta bokningar med dem är till Grekland och Curaçao. De flesta bokningar gjorda med Corendon är för sommarlovet, med juli som den mest populära månaden. Enligt Corendon är det nästan alla nya bokningar, så få kupongbokningar. De visar att priserna fortfarande är mycket attraktiva, men att priserna för skolhelgen snabbt kan stiga vid brist. Corendon gör allt för att ständigt ha tillräckligt med hotellrum tillgängliga, särskilt så länge få destinationer kan erbjudas.

”Sedan presskonferensen har det varit upptagen varje dag när det gäller bokningar. De allra flesta bokningar görs till destinationer som har blivit "gula", med Grekland och Curaçao som outliers. Och de flesta bokningar är för sommarlovet, med juli som den mest populära månaden nu. Fram till nyligen var det augusti. Konsumenter vågar därför boka igen för skollovets början. De är nästan alla nya bokningar, så få kupongbokningar ”.

Audrey Denkelaar, talesman för Corendon.
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post