Resebranschen ANVR, nyligen i ett informativt samtal med regeringsinformatören Mariëtte Hamer och företrädare för andra sektorer, efterlyser en politiskt tydlig politik för att snabbt återhämta sig från de stora sociala och ekonomiska konsekvenserna av koronapandemin. Resebranschen, en av de mest drabbade sektorerna, ger praktiska förslag på kort sikt, men undviker sig inte från framtida utmaningar för resesektorn och erbjuder också konkreta förslag till koalitionsavtalet på lång sikt.

Martine de Knoop, styrelseledamot i ANVR och chef för reseföretaget The Travel Club, har bett om extra hjälp för resesektorn på kort sikt i ett uppriktigt och bra samtal med Mariëtte Hamer. Efter 15 månaders inaktivitet och hundratusentals avbokningar står sektorn inför tusentals avskedade anställda, konkursföretag och befintliga företag som kämpar ekonomiskt.

"Med förlängningen av NOW- och TVL-åtgärder, återbetalning av avbokningskostnader och en ersättning för särskilt mindre reseföretag som fortfarande inte omfattas av reglerna, kan vi förhindra reseföretag att gå i konkurs - säkert nu med utsikterna till återhämtning."

Martine de Knoop, styrelseledamot i ANVR och chef för reseföretaget The Travel Club.

Hamer uttryckte tydligt sitt intresse för den nuvarande situationen för resebranschen och indikerade att han också ville fortsätta att föra mer dialog med det företagsamma Nederländerna i framtiden. Sociala och politiska diskussioner om turism, flyg och ansvarsfulla resor har ofta kommit till underhuset de senaste åren. ANVR har lämnat 12 mycket konkreta förslag till Mariëtte Hamer för att inkludera dem i koalitionsavtalet.

Resor, förutom "kul", bidrar till mer än 10% av den globala ekonomin och 1 av 4 nya jobb finns i turistsektorn. turism är också en arbetsmotor i Nederländerna. Dessutom har studier visat att resa är bra för personligt välbefinnande. ANVR förespråkar därför ett turistdepartement, som det redan finns i många andra länder, för att inte splittra den politik som syftar till turism och fritid i olika avdelningar utan att stärka den.

ANVR har tidigare uttryckt sin besvikelse över flygmemorandumet, eftersom det bland annat tar liten hänsyn till den förändrade marknaden de senaste åren och ägnar lite uppmärksamhet åt semesterfiraren. Nu - nu med en minskning av 85% flygpassagerare på Schiphol - behöver detta memorandum verkligen revideras, enligt branschen, där flygpassageraren kommer att vara central och inte föråldrad affärsmodell. Dessutom efterlyser ANVR en garantifond i händelse av flygbolags konkurs och en rättvis flygpassagerarskatt. De Knoop har meddelat sektorns ambitioner och önskemål inom ansvarsfullt resande och hoppas som ANVR kunna förverkliga dessa i samarbete med regeringen. ANVR.

Läs också: Europeiska unionen ber att undvika vitryska luftrummet

Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post