Uppdateringar finns ofta i programvara, men det finns mer i det. Pitane Mobility Antwerp har blivit namnet på den helt nya uppdateringen som kommer att finnas tillgänglig i Pitane Mobility-datacentret från juni. Hjärtat i grupptransportmodulen har skrivits om de senaste månaderna. Programvaran har ett helt nytt gränssnitt och mycket kraftfulla nya funktioner. Sättet vi hanterar grupptransporter har förändrats genom åren. Hela processen automatiserades, från att kombinera, standardisera till att styra fordon och förare. Förra året lades till en uppsättning nya "exceptionella" transportregler, vilket resulterade i att den tidigare visionen justerades väsentligt. 

historia

Den nuvarande grupptransportmodulen är från 2009 och byggdes en gång för dåvarande Stichting Arduin, där den zeelandska transportören TCR var den föredragna transportleverantören. Att resa mellan kundernas hem och deras aktiviteter på dagtid var den främsta anledningen till att kombinera transport och med framgång. 

Ändå har anbuden och transportmarknaden förändrats mycket snabbt under de senaste tio åren och på grund av "race-to-the-bottom" fick både Arduin och TCR svårigheter för några år sedan, vilket resulterade i konkurser. Av budgetskäl användes vid den tiden även från bussar till golfbilar eftersom det inte längre var möjligt att finansiera småskaliga persontransporter över Zeelands vidsträckta yta. Rädda vad som kunde sparas, tyvärr utan framgång.

TCR Middelburg

samarbeta

Numera tänker vi bara på möjligheterna inom eltransport. Den röda tråden i förverkligandet av det nya programvarupaketet var samarbete med användare och en strikt inventering av vad som är vanligt på arbetsplatsen. Varje användningsfall, som beskriver ett system ur användarens perspektiv, diskuterades en efter en, vidareutvecklades och en lösning byggdes för det. Mer än 400 användare arbetar varje dag, hemifrån eller på kontoret, med grupptransportpaketet Pitane Mobility. Totalt användes mer än 600 arbetstimmar för att komma fram till ett första acceptantest. Utöver det finns nu alla timmar för dokumentation, inspelning av instruktionsvideor och utbildning och vägledning för alla användare av programvaran i Nederländerna och Belgien.

Läs också  NTM arbetar med datastandarder Mobility as a Service

teknik

Byggandet av den nya grupptransportmodulen var en av de största och mest långtgående aktiviteterna under de senaste åren för Pitane BV i Eindhoven. Inte bara användargränssnittet och användningen av transportprofiler behandlades, utan också de tekniska möjligheterna för mjukvaran. Universellt språk säkerställer mindre förvirring i kontrakthantering och utförande. Så det blev Traveler Characteristics Dictionary CROW integrerad. Traveler Characteristics Dictionary innehåller koder med tillhörande egenskaper och beskrivningar. Genom att använda dessa koder kan det otvetydigt registreras vad resenären behöver för att göra en (kedje) resa. Uppenbarligen inom GDPR: s gränser och möjligheter. 

Även den TOMP API har blivit en del av alla tekniska innovationer. Pitane Mobility är involverad i implementeringen av TOMP API och en del av TOMP-arbetsgruppen. I samband med TOMP API är en transportoperatör en organisation som antingen underlättar transport av människor (kollektivtrafik, delade bilar, cyklar, skotrar, taxi etc.) eller tillhandahåller dotterbolag eller tjänster inom MaaS-ekosystemet.

presentation

Pitane BV anordnar en presentation av Pitane Mobility Online Teams på torsdag under de kommande veckorna, vilket ger dig fri tillgång Inschrijven och uppleva alla funktioner i den nya programvaran.

Läs också: Rättvis utsikt över anbud för taxi och sjukvårdstransport

totalt utplacerades över 600 arbetstimmar
Utskriftsvänlig, PDF och e-post