Transport för Wales tar ytterligare ett steg framåt med utbyggnaden av busstjänsten fflecsi till ännu en del av Wales. I samarbete med Transport for Wales, ersätts Blaenau Gwent County Borough Council och Stagecoach i södra Wales, Stagecoach-tjänsterna E2 och E4 med den nya flexibla busstrafiken den 14 juni 2021. Fflecsia erbjuder en mycket bekvämare busstrafik över ett större område från morgon till natt. Du betalar på bussen som alla andra tjänster - den största skillnaden är att du bokar bussen via appen, via telefon eller genom att besöka webbplatsen.

Tack vare bokningssystemet garanteras fflecsi-busspassagerare en plats, vilket hjälper till att vidta fysiska avståndsmått. Cllr Dai Davies , Biträdande ledare / verkställande medlem - regenerering och ekonomisk utveckling vid Blaenau Gwent County Borough Council tillade med glädje att arbeta med Transport för Wales på den nya fflecsi-tjänsten här i Blaenau Gwent. När de kommer ut ur Covid-19-begränsningarna och ser en ökad efterfrågan på kollektivtrafik kommer fflecsi att ge passagerarna sinnesfrid. Bussarna är helt nya och tjänsten gör det möjligt för invånarna att komma ut på ett enklare sätt, med direktförbindelser till Rassau Industrial Estate, de lokala butikerna och Aneurin Bevan Hospital.

”Fflecsi är ett mycket spännande försök för oss när vi fortsätter att förändra kollektivtrafiken i Wales. Den pågående Covid-19-pandemin har haft en direkt inverkan på kollektivtrafiken och när vi går framåt är säkerheten för våra kollegor och kunder vår högsta prioritet. Detta ger oss möjlighet att titta på ett nytt sätt för kollektivtrafik och vi kör nu fflecsi-piloter över Wales och det är fantastiskt att se det utvidgas till Blaenau Gwent. ”

James Price, VD för Transport for Wales

Förutom de två nya bussarna kommer betydande investeringar att göras i busshållplatsteknik och infrastruktur för att säkerställa att passagerare har tillgång till realtidsinformation på viktiga platser. Fflecsi-bussarna kommer att köras i två zoner och gör det möjligt för invånarna att arbeta i tid för en kl. 06 för att nå Rassau Ind Estate och Ysbyty Aneurin Bevan - ingen av dessa trafikeras för närvarande av kollektivtrafiken och fflecsi kommer också att ansluta till sista tåget anländer till Ebbw Vale tågstation. Det kommer också att finnas en förbindelse med strategisk busslinje X00 för anslutningar till Nevill Hall Hospital, Cardiff, Merthyr Tydfil och Abergavenny.

"Efterfrågan lyhörd transport har potential att snabbt lansera nya teknologidrivna kollektivtrafiklösningar där behovet är störst, och att komplettera våra befintliga busstjänster i Blaenau Gwent. TfW fflecsi-tjänsten har visat hur efterfrågansvarig transport (DRT) spelar kan spela en viktig roll för att omvandla kollektivtrafiken i andra delar av Wales, inklusive fflecsi 152-tjänsten i Rhondda Valley, och vi är mycket glada att kunna spela en roll i att leverera denna innovativa nya tjänst för TfW och Blaenau Gwent Council. Vi ser fram emot att starta den här nya flexibla tjänsten och lära av kundfeedback och operativa frågor ”.

Nigel Winter, VD, Stagecoach South Wales
Utskriftsvänlig, PDF och e-post