När samhället öppnas igen och resorna blir mer självklara, har den perfekta tiden kommit att organisera resan på ett smartare och enklare sätt. Rotterdam / Haag-regionen har scoop of Moves, en ny plattform som organiserar din pendling och andra resor. Inget mer krångel med separata biljetter, abonnemang, kvitton och olika appar för spårvagn, tåg, buss, delad cykel, delad bil, (vatten) taxi eller tunnelbana. Tack vare Moves blir resan enkel. Och bli smartare. Moves är också fortfarande i full utveckling. Till exempel kommer fler och fler transportmedel och regionala och nationella leverantörer att läggas till Moves inom en snar framtid.

Moves kombinerar fördelarna med många stora transportleverantörer. Detta gör ett nytt, enkelt sätt att resa från idag för invånare, anställda och till och med utländska turister i regionen. Inom Moves-plattformen är användaren central: hur får du de bästa alternativen för att komma till din destination så enkelt som möjligt: ​​det snabbaste, billigaste, hälsosammaste eller mest hållbara. Erfarenheterna av partnerna som arbetar tillsammans inom Moves-plattformen och smart tillämpning av teknik gör Moves möjligt. Med detta är Moves engagerad i en ny rörelse i regionen.

Flyttar betyder smartare resor 

Moves-apparna utnyttjar mobilitetsmöjligheterna i regionen och erbjuder den optimala mixen för en dörr-till-dörr-resa. Användbar information syns omedelbart i appen. Tänk på de förväntade folkmassorna till ett populärt resmål. Du kan undvika denna folkmassa genom att till exempel parkera bilen i utkanten av staden och byta till en delad cykel. Till exempel kan delade cyklar och skotrar läggas till på en resa med kollektivtrafik.

Alla rör sig - för varje resenär 

Moves är ett initiativ från tre föregångare från mobilitetssektorn: reseplanerare 9292, den internationella biljettplattformen Tranzer och Pon, ett av de största företagen inom mobilitet i Nederländerna. Moves finns i tre varianter. För det första finns appen för arbetsgivare och anställda. Dessutom finns det 9292 drag, som en del av den största reseplanerar-appen i Nederländerna. Och slutligen är Moves där för (internationella) resenärer med reseappen Tranzer. De tre Moves-apparna kan laddas ner från Apple Store och Google Play Store från och med idag.

För arbetsgivare: den nya resan 

Speciellt nu när många anställda inte längre reser till kontoret varje dag är Moves en idealisk partner för arbetsgivare. Moves-appen betyder: inga fler (dyra) prenumerationer, men betalar bara när de används. Från appen kan de anställda resa på arbetsgivarens vägnar eller deklarera sina affärs- eller pendlarkostnader direkt. Att planera resan baserat på koldioxidutsläpp stöder hållbar verksamhet. De första företagen har redan startat med Moves

För boende och besökare: smart och enkelt 

Som en välkänd reseplanerare erbjuder 9292 9292 möjligheter att planera en komplett resa inklusive delad cykel eller skoter, men också att boka och betala för biljetter till den planerade kollektivtrafikresan. De förväntade folkmassorna under den planerade resan görs tydliga med en trängselindikator. Via Tranzer kan internationella resenärer ordna sin transport på sitt eget språk och med sina egna betalningsmetoder. Så från ankomst till flygplatsen eller tågstationen till avgång.

Bättre tillsammans 

Moves är en del av det nationella MaaS-programmet (Mobility as a Service), initierat av ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning. Den nya tjänsten lanseras under mottot "bättre tillsammans", som hänvisar till ett bättre sätt att resa med innovativa kombinationer av transporter. Det unika samarbetet mellan transportörer, appleverantörer och kommuner utgör grunden för att göra transportmedel tillgängliga för rätt publik på rätt plats. Flyttningar är möjliga tack vare ambitionerna och stödet från kommunen Rotterdam, kommunen Haag, Rotterdam Haag flygplats, ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning, Rotterdam Haag storstadsområde, tillgängligt Haaglanden och Rijnland, De Verkeersonderneming och Schiphol Fastighet. Regionen Haag / Rotterdam kommer därför att vara den första, även om resenärer omedelbart kommer att njuta av nationell täckning.

”Moves gör resandet inom vår region till ett enormt steg lättare. Det producerar också städer som är trevligare att bo och arbeta i, som är renare och mer tillgängliga. Under de kommande månaderna kommer vi att inspirera resenärer i regionen med mycket energi att resa smartare och enklare med Moves. ”

Roger Demkes från De Verkeersonderneming.
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post