Från och med nästa tisdag 8 juni kommer det inte längre att vara utegångsförbud på Curaçao. Premiärminister Eugene Rhuggenaath har meddelat detta. Endast elva koronainfektioner har upptäckts under de senaste fjorton dagarna.

Många Curaçao-personer har redan vaccinerats. Mer än 85.000 70 människor har haft ett skott. Det är nästan 70.000 procent av den totala vuxna befolkningen. Totalt har mer än 2020 XNUMX personer vaccinerats två gånger. Curaçao har haft utegångsförbud i cirka tolv månader sedan mars XNUMX.

Åtgärderna kommer att lindras ytterligare för Curaçao-invånarna. Nu måste de göra ett PCR-test före avresan och ett antigentest tre dagar efter ankomst. Från och med nästa vecka försvinner dessa skyldigheter för alla människor som har vaccinerats två gånger och kommer från länder med låg risk. För passagerare från högriskländer är alla som har vaccinerats två gånger endast skyldiga att göra ett antigentest på Curaçao.

Läs också: Curaçao är en extremt säker semester i sommar

Curaçao Willenstad - utsikt från Queen Emma-bron
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post