Under helgen 3 till 5 september, efter 36 år, är Formel 1 tillbaka på Zandvoort-banan. Världsberömda förare som vår egen Max Verstappen tävlar om första priset under denna Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021. Skrikande däck och brusande motorer kan fans skämma bort sig själv under detta evenemang. Detta kommer att ge en enorm tillströmning av fans till banan. Cirka 110.000 XNUMX besökare per dag förväntas. För att säkerställa säkra och effektiva trafikflöden runt detta evenemang har en särskild mobilitetsplan upprättats och överlämnats till Zandvoort kommun. Mobilitetsplanen består av följande punkter:

  • Spridning av besökarnas flöden.
  • Att skapa tillfälliga övernattningar i Zandvoort och / eller omedelbar närhet är grunden för framgång.
  • Tåget är nyckeln till framgång.
  • Cykeln är skylten.
  • Buss krävs.
  • Organiserad busstransport.
  • Motlösningspolicy för besökare med bil.
  • Förverkligande av ett bilfritt område.
  • Sikta på så lite olägenhet som möjligt för invånare och företag i både Zandvoort och omgivande kommuner.

Mobilitetsplanen har utarbetats av organisationen av Dutch Grand Prix (DGP) i samarbete och / eller i samråd med alla berörda intressenter och officiella partner. Syftet med planen är att göra detta evenemang säkert och ansvarsfullt och att hjälpa invånare i Zandvoort kommun och den omgivande regionen att erbjuda så mycket utrymme och frihet som möjligt under detta evenemang. Mobilitetsplanen bygger på STOMP-principen. STOMP står för Steps, Trappor, kollektivtrafik, Mobility As A Service och personbilar. Denna princip är översättningen av DGP: s hållbarhetsambition för mobilitetskomponenten.

Läs också: NS förväntar sig tiotusentals resenärer under den holländska Grand Prix

Utskriftsvänlig, PDF och e-post