Under det senaste året har vi lärt oss att en semester är en grundläggande livsnödvändighet. Semester ligger i vår natur. Populära semestermål som Grekland, Spanien och Frankrike från och med nu kräver inte ett negativt PCR-test om du har vaccinerats fullständigt i minst fjorton dagar. Det är fantastiskt, men hur ska du officiellt bevisa att du har vaccinerats? Alla 1 EU-länder måste ha börjat distribuera koronacertifikat senast den 27 juli. För närvarande distribueras redan det mycket diskuterade certifikatet i vissa länder som Bulgarien, Danmark, Tyskland, Grekland, Kroatien, Polen, Litauen, Spanien och Tjeckien.

hopp i horisonten

Det är därför viktigt att informera dig själv i god tid i förväg på din destinations ambassad. Den nuvarande situationen är väldigt irriterande, de hittar det också hos researrangören TUI. Från hälsopåståenden och transportåtgärder till hygienregler på destinationen. Det finns mycket information om Covid-19. Du kan knappt se skogen för träden. Corona skapar oförutsägbara situationer. Reseråd förändras ständigt. Där ett land öppnar igen stänger det andra landet sina gränser.

Stora delar av Italien, Tyskland och Österrike från orange till gult, semester tillåts igen. Utrikesministeriet kommer att släppa nya reseråd till Europa på onsdag och de tre populära semestermålen kommer att gå från "orange" till "gul". Enligt Telegraph Koronasiffrorna i Italien och Österrike ger upphov till upphävandet av resebegränsningar som förväntas träda i kraft i slutet av denna vecka.

stanna hemma

Det enklaste reserådet är fortfarande: stanna hemma. Nästan alla länder kräver att den utländska besökaren skickar in ett PCR-test. I de flesta länder kan det negativa resultatet bestämmas upp till 72 timmar före ankomst. Varje land kräver ett hälsointyg eller en adress där resenären bor, det så kallade Passenger Locator Form. Vissa länder tycker att det gula häftet som Nederländerna publicerar är tillräckligt, men andra vill vänta på det digitala koronacertifikatet som införs i EU den 1 juli.

ANWB har tydliga reseguider för många europeiska länder, Turkiet, Aruba, Bonaire och Curaçao. Hemsidan nederländska världen av regeringen har också hänvisningar till de officiella och ofta omfattande tillkännagivandena från de nationella regeringarna.

Läs också: Curaçao är en extremt säker semester i sommar

Holtenauer Strasse, shoppinggata i Kiel
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post